Parlamentul României a votat învestirea Guvernului Orban, în ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului din 4 noiembrie. 240 de parlamentari au votat pentru, cu 7 peste numărul minim necesar de 233. Mai mulți parlamentari Pro România, printre care Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu au votat guvernul, chiar dacă Victor Ponta anunțase că partidul pe care îl conduce nu susține noul Executiv. Parlamentarii PSD nu au participat la ședință și vot.
După vot, Ludovic Orban a declarat: „România are un guvern legitim care a obținut votul de încredere. În ciuda unui boicot penibil și rușinos făcut de două formațiuni, fapt fără precedent în democrație, s-a întrunit o majoritate. Le mulțumesc partenerilor noștri, formațiunilor care au fost alături de noi care au participat și la căderea guvernului Dăncilă, parlamentarilor care au luat decizia în ciuda boicotului PSD și ProRomânia care au ascultat de conștiință. Alături de PNL, USR, PMP, UDMR, ALDE și grupul minorităților au acordat încrederea acestui guvern și ne bazăm în continuare pe ei în dezbaterea proiectelor din programul de guvernare”.
Cabinetul premierului Orban va avea 16 miniștri și un vicepremier, prim-vicepreședinte al PNL. Miniștrii urmează să depună jurământul la Palatul Cotroceni.
Componența noului Executiv:
Premier – Ludovic Orban
Vicepremier – Raluca Turcan
- Ministerul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu
- Ministerul Afacerilor Interne – Marcel Vela
- Ministerul Apărării Naționale – Nicolae Ciucă
- Ministerul Finanțelor – Florin Cîțu
- Ministerul Economiei – Virgil Popescu
- Ministerul Dezvoltării – Ion Ștefan
- Ministerul Justiției – Cătălin Predoiu
- Ministerul Agriculturii – Adrian Oros
- Ministerul Muncii – Violeta Alexandru
- Ministerul Mediului – Costel Alexe
- Ministerul Educației – Monica Anisie
- Ministerul Tineretului și Sportului – Ionuț Stroe
- Ministerul Transporturilor – Lucian Bode
- Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu
- Ministerul Sănătății – Victor Costache
- Ministerul Fondurilor Europene – Ioan Marcel Boloș