Țeapă de zile mari cu apartamentele lui Bolobiță

Tupeul dezvoltatorului Cristinel Bolobiță este de neimaginat. Apartamentele de pe strada Octav Botez sunt vândute cu 2.000 de euro metrul pătrat, fără ca blocul să fie intabulat, asta în contextul în care Bolobiță se judecă în continuare pentru a nu îi fi anulată autorizația de construire. Blocul de lângă Spitalul de Boli Infețioase a fost construit numai cu mari scandaluri și termene de judecată. Procesul încă nu a fost finalizat, iar repezentanții dezvoltatorului preconizează că abia anul viitor se va finalize. Până atunci, clienţii care au dat şi o sută de mii de euro pe un apartament au toate motivele să fie îngrijoraţi.

0
5059

Pe site-ul de prezentare al dezvoltatorului, proiectul Royal Apartaments este descris ca fiind o bijuterie arhitecturală de rang înalt, care este gazda locuințelor care ating limitele superioare ale confortului și eleganței, poziționat într-un cadru atent ales. Cu astfel de descrieri pompoase, dezvoltatorul îşi ademeneşte clienţii. Fără să le spună însă de problema intabulării.

 

Următorul termen este la începutul lunii decembrie, însă reprezentanții dezvoltatorului spun că procesul se va termina anul viitor. Însă acest lucru nu poate garanta siguranță celor care au cumpărat deja locuințe de la dezvoltatorul Cristinel Bolobiță. Incertitudinea este și mai mare când în proces sunt chemați Andrian Sorin și Andrian Demetra ca reclamanți, iar ca pârâți sunt Primăria Municipiului Iași, Consiliul Local Iași, SC UTO TRANS COM SRL; Bolobiță Cristinel, Bolobiță Gianina, Direcția Județeană pentru Cultură Iași, Andrian Titus ca și intervenient în numele altei persoane.

 

Cum vinde apartamentele fără să le intabuleze?

 

Reprezentanții dezvoltatorului Cristinel Bolobiță vând apartamentele de pe strada Octav Botez fără a preciza problema intabulării. Din spusele acestora în bloc ar mai fi cel mult două apartamente libere, cu două camere. Deşi pe site sunt prezentate ca fiind bijuterii arhitecturale, în realitate apartamentele sunt mici şi înghesuite. Fără a avea hol, clientul intră de afară direct în livingul cu bucătărie.

 

„Mai avem doar un apartament disponibil cu două camere unde e 2.000 de euro metrul pătrat, iar cu tot cu balcon ajunge la 50 de metri pătrați. Prețul este undeva la 100.000 de euro și este la etajul doi și ar mai fi un apartament la parter. Locul de parcare se achiziționează separat și costă opt mii de euro și e cât încape o mașină. Se poate face un ante contract, la final când o să terminăm cu procesul o să se poată face și intabularea. Asta noi preconizăm pe la anul. Prețul nu este negociabil, prețul e de 2.000 de euro metrul pătrat la chash și 2.100 de euro metrul pătrat la finalizare, în cazul că rămâne de plată la final ceva. Mai avem și alte proiecte dacă sunteți interesat”, a precizat unul din reprezentanții proiectului Royal Apartments, situat pe strada Octav Botez.

 

Sute de mii de euro fără intabulare?

 

Proiectul Royal Apartments oferă apartamente cu două, trei și chiar patru camere. Locuințe pentru care s-au întocmit până acum antecontracte și s-a plătit câte 2.000 de euro metrul pătrat. Reprezentanții dezvoltatorului spun că prețul metrului pătrat va crește cu o sută de euro la finalizare, mai exact atunci când speră ei să încheie procesul și vor reuși să intabuleze locuințele.

 

În ultima ședință a procesului au fost cerute mai multe informații. Mai exact s-a cerut „pentru a se reveni cu adresă către dl expert Balin Mugurel-Cătălin, în vederea întocmirii raportului de expertiză specialitatea evaluare proprietăţi imobiliare, acordă termen la data de 13.12.2019””, se arată pe portal.

 

Procesul a început în toamna anului 2018, când a fost solicitată anularea autorizației de construire.

 

„Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Unitatea Administrativ Teritorială Iaşi, invocată prin întâmpinare. Recalifică excepţia lipsei de interes, potrivit motivelor invocate, în apărare de fond. Respinge excepţia de inadmisibilitate pentru lipsa procedurii prealabile pe capătul de cerere privind anularea autorizaţiei de construcţie nr.235/02.03.2018, invocată de pârâţii Bolobiţă Costel Cristinel şi Bolobiţă Gianina, prin întâmpinare. Respinge excepţia de inadmisibilitate a excepţiei de nelegalitate a HCL nr. 119/31.03.2017 privind aprobarea PUZ pentru strada Octav Botez nr.1A. Repune cauza pe rol. Fixează termen la data de 14.12.2018, cu citarea tuturor părţilor în vederea continuării judecăţii. Încuviinţează pentru toate părţile proba cu înscrisurile deja administrate în privinţa capătului de cerere privind suspendarea efectelor autorizaţiei de construcţie nr.235/02.03.2018. Dispune emiterea uneia adrese către pârâtul Primarul Municipiului Iaşi, în scopul înaintării către direcţia de resort cu menţiunea de a elibera câte un istoric detaliat al adreselor administrative (adresei de nomenclator stradal) pentru imobilului în litigiu (imobilul pârâtei S.C. Auto Trans Com S.R.L.), în prezent având adresa stradală: Iaşi, str. Octav Botez nr. 1A (cu referire directă la documentaţia şi împrejurările solicitării schimbării adresei), pentru imobilul având ca proprietari pe Dumbravă Mircea Alexandru (adresă posibilă: str. Nicolae Bălcescu nr. 17 bis sau str. Nicolae Bălcescu nr. 17 A precum şi pentru imobilul reclamanţilor Andrian Sorin şi Demetra cu adresa în str. Nicolae Bălcescu nr. 17 Iaşi.

 

Istoricul va fi extins la întreaga perioadă pentru care pârâta deţine informaţii. În cuprinsul aceleiaşi adrese pârâtului i se va solicita depunerea întregii documentaţii care a stat la baza emiterii autorizaţiei de desfiinţare nr. 311/03.04.2015, documentaţie care se va comunica în mod direct şi reclamanţilor din prezenta cauză precum şi pârâtei S.C. Auto Trans Com S.R.L., prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire. De asemenea, se va emite adresă către pârâta Direcţia Judeţeană pentru Cultură Iaşi cu solicitarea de a înainta la dosar întreaga documentaţie deţinută cu privire la imobilul monument istoric situat la adresa din Iaşi, Nicolae Bălcescu nr. 17A pentru toată perioada în care instituţia deţine informaţii începând chiar cu data încadrării imobilului în categoria indicată (dosare de clasare/declasare, cereri de orice natură, fotografii, înregistrări, acte de proprietate, identificări în teren etc). Pronunţată azi, 26.11.2018, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 396 alin.2 N.C.P.C .”, se arată pe portal la sfârșitul anului 2018.

 

Vecinii sunt terorizați

 

Proiectul de lângă Spitalul de Boli Infecțioase a început cu stângul. Vecinii s-au văzut nevoiți să se adreseze legii pentru a li se face dreptate. Și astfel de mai bine de un an o familie se judecă cu dezvoltatorul Cristinel Bolobiță.

 

“Eu locuiesc în casa de la adresa N. Bălcescu nr. 17 încă din anul 1948. Această casă a fost a familiei Pogonat, care la acea vreme era o casă de protocol. Și de fapt conacul în care locuiau ei este la nr. 17 A, casă care a fost demolată de acest dezvoltator care și-a construit un bloc. Practic după ce a fost vândută casa, dezvoltatorul a lăsat-o timp de câțiva ani în voia sorții, acolo au locuit chiar și câțiva oameni ai străzii. Dra brusc, într-o zi a și fost demolată. Eu i-am spus dezvoltatorului că nu are cum să construiască un bloc pentru că ne afectează pe toți. Mi-a luat toată lumina. Cu această construcție mi-a afectat și casa. Chiar dacă ceilalți vecini nu au avut curaj, eu am deschis un proces prin care sper ca justiția să își facă treaba și să se facă dreptate”, a precizat Sorin Andrian, vecin al dezvoltatorului.

 

Dezvoltatorul Cristinel Bolobiță se apără și susține că totul este legal. Acesta spune că a cumpărat terenul cu tot cu casă în anul 2014, de la un moștenitor. Totul a fost legalizat la notar, iar toată tranzacția a costat aproape 250 de mii de euro. În plus terenul ar fi compus din trei parcele, acestea din urmă fiind alipite, în total fiind vorba de aproximativ 1.300 de metri pătrați, din care 220 ar fi avut casa. Pe motiv că locuința ar fi fost într-o stare avansată de degradare, ba chiar în pragul auto-demolării, dezvoltatorul a curățat tot pentru a-și ridica blocul.


Conform site-ul de prezentare al dezvoltatorului acesta se declară a fi unul cu experiență care are în prezent în stadiul de dezvoltare cinci proiecte imobiliare:

–         Arka Residence, situat în zona Gării

–         Q Residence, situat bd. prof. Dimitrie Mangeron

–         Royal Apartments, situat în strada Octav Botez

–         Millennium Apartments, situat î Nicolina

–         Expo Residence, situat în Copou

 

4 3 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments