Salată crocantă cu miel și tăieței

O rețetă inedită, gustoasă și ușor de preparat atunci când vreți să aveți un preparat din carne de miel.

0
85

În plus poate fi considerată o rețetă de economisire a fripturii de miel și astfel puteți face un preparat mai puțin întâlnit în farfuriile românilor, iar în același timp extrem de gustos. După cum știm mielul intră în categoria de carne roșie și este o sursă foarte bună de proteine de calitate. Carnea de miel este o opțiune sănătoasă, însă trebuie aleasă cu atenție și pregătită într-un mod special pentru a obține un gust special. Carnea de miel are o densitate energetică destul de ridicată care conține mult potasiu. Organele și aici în special ficatul, dar și carnea conțin foarte mult fier și se absoarbe foarte ușor, calciul este într-o cantitate mai mică, puțină vitamina E și acid folic în cantități mai mici.

 

Pentru salata crocantă de miel cu tăieței aveți nevoie de două bucăți de ghimbir, doi ardei iuți proaspeți, opt linguri de măsline, patru linguri de oțet de vin roșu, sos de soia sărac în sodiu, 400 de grame de tăieței de orez, doi morcovi, un castravete, o căpățână de salată verde, o legătură de mentă proaspătă, 250 de grame de friptură de miel, o linguriță de semințe de susan.

Mod de preparare

 

Vă propunem o rețetă bogată în culori, arome puternice, sănătoasă, dar mai ales interesantă. Această salată valorifică fâșiile crocante de resturi de carne rumenită, care sunt însoțite de mentă și ardei iute, cele mai asociate condimente pentru miel. Atunci când vă pregătiți de gătit această salată începeți cu ghimbirul care se rade pe răzătoarea fină împreună cu un ardei iute, după care ambele se pun într-un castron mic. Se adaugă uleiul, oțetul, sosul de soia și se obține un dressing care se dă la o parte. Cel de al doilea pas îl începem cu tăiețeii pe care îi punem într-un castron, îi acoperim cu apă clocotită și îi lăsăm să se înmoaie un sfert de oră, până ce se frăgezesc, iar din când în când mai amestecăm în ei pentru a-i separa. După care trecem la legume.

 

Cu curățătorul de legume se feliază morcovii în fâșii lungi, dar și castravetele și se așează într-un castron mare pentru salată. Se curăță lăptucile, se taie în bucăți neregulate și se așează peste morcovi și castraveți. De pe tulpini se rup frunzele de mentă care se taie și se adaugă în castronul de salată. Friptura de miel se feliază fin sau după preferințe se rupe în fâșii carnea de miel, după care se pune într-o tigaie mare, la foc potrivit și se adaugă semințele de susan. Din când în când amestecați, iar când semințele de susan devin aurii, iar friptura crocantă, sunt gata. Și revenim la primul pas pe care l-am făcut în această rețetă, luăm dressing-ul și îl punem peste ingredientele din castronul de salată, iar totul se amestecă până când legumele sunt îmbrăcate uniform în sos. Se feliază subțire ardeiul iute rămas și se pune peste salată, iar la sfârșit adăugați mielul crocant cu susan și preparatul este gata de admirat dar și de servit.

 

Salata poate fi îmbunătățită și după propriul gust, adăugând legumele pe care le preferați, cum ar putea fi boabele de mazăre, ridichi sau roșii.

 

INGREDIENTE

·          2 bucăți ghimbir

·          2 ardei iuți roșii proaspeți

·          8 linguri ulei de măsline

·          4 linguri oțet de vin roșu

·          4 sos de soia sărac în sodiu

·          300 g tăiței de orez medii

·          2 morcovi

·          1 castravete

·          2 inimi de lăptucă

·          1 căpățână de salată verde

·          1 legătură mentă proaspătă

·          250 g resturi de friptură de miel

·          1 linguriţă semințe de susan

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments