VIDEO- FOTO. DETALIILE CRIMEI DE LA SPITALUL DIN PIATRA NEAMȚ. VICTIMA ERA TERORIZATĂ DE CRIMINAL

Video: Imagini de la locul crimei, declaratii procuror, imagini cu agresorul

0
167

Anca Patriche (foto), directoarea de ingrijiri medicale ucisa astazi la Spitalul Judetean Neamt, era terorizata de sotul ei, dupa cum reiese din datele anchetei.

Potrivit relatarilor unor membri ai familiei, barbatul in varsta de 50 de ani (foto jos, din aceasta seara, inainte de audierea de la Parchetul de pe langa Tribunalul Neamt) devenise foarte violent, si suferea adevarate crize de gelozie pe fondul consumului de alcool. Potrivit procurorului de caz, Stelian Olteanu, femeia era maltratata continuu, de aceea a hotarat nu demult sa se separe de barbat, alegand sa se mute cu chirie intr-o locuinta din Piatra Neamt. Crizele barbatului nu s-au oprit, ba chiar din contra, s-au intensificat. Acesta o ameninta pe femeie cu moartea si o urmarea chiar si la serviciu. De multe ori, de frica sotului ei, aceasta îi ruga pe colegi sa o insoteasca atunci cand pleca spre casa.

Cu toate acestea, ea nu a depus niciodata plangeri la Politie si nici nu a cerut ordin de protectie. ”Victima nu solicitase ordin de protecție față de bărbat. De asemenea, în prealabil, nu ar fi depuse sesizări privind posibile acte de violență”, a declarat Georgiana Moșu, purtator de cuvant IPJ Neamt.

In urma cu putin timp, Anca Patriche a decis sa intenteze actiune de divort, si asta pare sa-l fi scos din minti pe sotul acesteia. Astazi, 10 ianuarie, in jurul orei 15:30, barbatul a intrat in Spitalul Judetean Neamt, in timpul programului de lucru al sotiei sale, inarmat cu un cutit cu lama de 30 de cm, dupa cum a precizat procurorul de caz. A urcat la etajul doi, la Sectia de Chirurgie, unde si-a gasit sotia intr-un birou. A intrat si el in incapere si a incuiat ușa, apoi i-a aplicat doua lovituri de cuțit. Una in zona toracia si una în gât. Victima a apucat sa țipe de doua ori, apoi s-a asternut tăcerea. Tipetele au alertat angajatii de pe Sectie, care si-au gasit colega zăcând intr-o balta imensa de sange. Îi fusese sectionata artera carotida. Au pus-o repede pe o targa si au dus-o la la Terapie Intensiva, Sectie aflata la doi pasi de biroul in care s-a petrecut atacul. Din pacate, nu s-a mai putut face nimic pentru viata ei. Medicii au spus ca pierderea masiva de sange si sectionarea arterei, au facut ca orice interventie medicala sa fie inutila.

Atacatorul a iesit din birou si s-a oprit pe un hol din apropierea incaperii unde si-a ucis soția. Paznicii spitalului l-au gasit in locul respectiv si au asteptat sa vina politistii. Barbatul nu a incercat sa fuga, parand ca este constient de oribila fapta comisa, si a asteptat sa fie incatusat. Langa el era o sacosa din plastic pe care s-a scurs sangele de pe mainile lui.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments