Primăria a eliberat certificatul de urbanism pentru noul stadion, dar și pentru o sală modernă de sport

În perioada 1 - 31 decembrie 2019 Primăria Municipiului Iași a emis mai multe certificate de urbanism importante.

0
372

Două dintre acestea fac referire la proiectele de construire a unui nou stadion și a unei săli moderne de sport.

 

Un alt certificat de urbanism emis la sfârșitul anului trecut a fost cel pentru realizarea unui sistem de colectare și tratare a apelor uzate menajere la Spitalul Clinic de Recuperare. De asemenea, Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” a obținut avizul menționat pentru refuncționalizarea și extinderea propriului sediu.

 

Primăria a emis certificat de urbanism inclusiv pentru proiectul de amenajare a terenului de sport de la Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”. De asemenea, municipalitatea intenționează să realizeze o rețea de alimentare cu energie electrică de medie tensiune și un post de transformare necesare pentru utilizarea poligonului din bulevardului C. A. Rosetti, obiectiv administrat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

 

Primăria va monta nouă module de prim ajutor

 

În luna decembrie Primăria a emis și o serie de autorizații de construire. Una dintre acestea face referire la proiectul prin care municipalitatea va monta nouă module de prim ajutor. În baza a două autorizaţii de construire emise pe 9 decembrie s-a aprobat montarea de astfel de module pe Esplanada Oancea şi pe strada Sălciilor din Nicolina. Două zile mai târziu a fost semnată şi autorizaţia pentru modulul din Piaţa Voievozilor, iar pe 23 decembrie a fost emisă şi cea pentru modulul de la capăt Păcurari.

 

Tot cu două zile înainte de Crăciun a fost emis același tip de autorizație și pentru reamenajarea parcării din faţa Pieţei Nicolina. Ecopiaţa SA, societatea care administrează pieţele agroalimentare ale oraşului, a primit undă verde pentru construirea reţelei de alimentare cu energie electrică a barierelor şi parcometrului care vor fi amplasate în parcarea menționată.

 

Municipiul Iași va implementa un sistem de semaforizare în zona podului Metalurgiei, mai exact la intersecția bulevardului Chimiei (ambele sensuri) cu bulevardul Metalurgiei și cu strada Vasile Lupu. Autorizația de construcție pentru acest proiect a fost emisă în data de 18 decembrie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments