Moțiunea de cenzura a trecut, cu 261 de voturi. Dupa trei luni de la investire, Guvernul Orban a fost demis

Dupa trei luni de la investire, Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin motiune de cenzura, cu votul a 261 de senatori si deputati de la PSD, UDMR si de la alte partide.

0
91

Marcel Ciolacu, presedintele interimar al PSD, a anuntat ca va discuta cu Victor Ponta, presedintele Pro Romania, in privinta unei propuneri comune de premier, cu care cele doua partide se vor prezenta la Cotroceni.

In aceste conditii, Guvernul Orban va continua sa isi desfasoare activitatea la Palatul Victoria, dar va avea atributii restranse, in calitate de Executiv interimar pana la numirea unui nou premier si instalarea altui Guvern.

Pasul urmator trebuie facut de presedintele Klaus Iohannis, care trebuie sa invite partidele parlamentare la consultari pentru desemnarea viitorului premier.

Daca doua propuneri consecutive de premier vor fi respinse de senatori si deputati, presedintele Romaniei poate dizolva Parlamentul, urmand sa fie convocate alegeri legislative anticipate.

Motiunea de cenzura a fost depusa de PSD, sustinut de UDMR, dupa ce Guvernul Orban si-a angajat raspunderea pe legea care prevede alegerea primarilor in doua tururi. Pentru ca Guvernul Orban sa fie demis erau necesare cel putin 233 de voturi.

Sedinta plenului reunit al Parlamentului a fost programata sa inceapa la ora 12, dar s-a intarziat cateva minute pentru ca premierul Ludovic Orban a tinut sa dea declaratii despre ordonantele de urgenta adoptate marti seara.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂZiare.com
Articolul precedentSPECIALITĂȚI GRECEȘTI, ÎN NOUA LOCAȚIE SPARTAN, DESCHISĂ ÎN FOOD COURT PALAS
Articolul următorALERTĂ Drumul de la Lacu Roșu spre Gheorgheni A FOST ÎNCHIS
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments