Spagheti Carbonara, rețetă originală marca Veranda

Într-un design unic, complexitatea și rafinamentul își spun cuvântul la restaurantul Veranda din Iași unde vă puteți bucura de experiențe gastronomice din diferite colțuri ale lumii.

0
333

Localul este situat la etajul superior al clădirii MCM Center (Hala Centrală), cu un interior conceput ca un loc cald şi primitor, cu scopul de a oferi clienţilor un spaţiu perfect pentru relaxare şi experienţe gastronomice deosebite. În timpul zilei, clienţii restaurantului vor putea lua masa într-un cadru deosebit, într-un confort pe care nu îl vor găsi în alte locuri. Spre seară, Veranda se transformă într-un restaurant rafinat, cu mâncăruri alese şi cu o bucătărie deschisă unde fiecare client poate urmări cum i se prepară dish-ul special ales din meniu. Pentru ca aceste modificări ale spaţiului pe parcursul zilei să fie posibile, a fost gândit un mobilier exclusiv care permite reorganizarea restaurantului într-un mod uşor, dar impresionant. Conceptul Veranda dispune de un restaurant ”a la carte” cu specific mediteranean, cu influenţe italiene, cu o capacitate totală de 170 locuri, un restaurant asiatic cu sushi bar cu 35 de locuri și o sală VIP destinată meselor festive și corporate ce beneficiază de 40 locuri.

Cum se pregătesc pastele la Veranda? Rețeta originală!

La Veranda, pastele se pregătesc după metoda tradițională din Italia și se folosesc următoarele ingrediente: gălbenuș de ou, guanciale, pecorino și grana padano.

Pentru a pregăti această rețetă de paste pentru patru persoane aveți nevoie de 400 de grame de paste spagheti, 300 de grame guanciale, 150 de grame pecorio, ulei de măsline, sare, piper. Și trebuie să știți de la început că guanciale este o slănină din falcă sau gușă de porc, iar pecorino este o brânză tare din lapte de oaie. Acum că v-ați lămurit cu produsele originale mai trebuie să știți că puteți înlocui guanciale cu pancetta și pecorino cu parmezan sau chiar cu grana padano. Însă pentru a obține gustul original al acestor paste ar fi bine să evitați să înlocuiți produsele, doar dacă nu reușiți să le găsiți.

Mod de preparare

Toată lumea știe că pentru paste avem de pus o oală mare cu apă la fiert în care le vom fierbe. Acesta este primul pas. Trebuie să mai știți că pastele se fierb într-o cantitate de apă de zece ori mai mare decât cantitatea de paste. Pentru porțiile noastre ar fi bine să puneți patru litri de apă. Și nu trebuie să puneți sare cu frică, ci cât mai multă. Greșeala pe care o face multă lume este aceea de a pune ulei în apa de fiert. În timp ce apa fierbe în oală, se pune slănina guanciale la înmuiat într-o tigaie mare cu câteva linguri de ulei de măsline, la foc mediu. Iar când vedem că apa a început să fiarbă, adăugăm pastele și se lasă la fiert după preferințe. Se amestecă din când în când în pastele care sunt puse la fiert și mai turnăm câte o lingură din apa de fiert în tigaia cu guanciale, unde trebuie să avem grijă să amestecăm în continuu până topim bine grăsimea din guanciale. Ideea este că trebuie să iasă o slănină moale și elastică în care să ne înfingem dinții. Atunci când s-a evaporat sosul știm că slănina noastră e gata. Când pastele sunt fierte, punem deoparte o cană din apa de fiert și scurgem bine pastele care se pun în tigaia cu guanciale. Se amestecă totul bine și se mai adaugă apa din cana pe care am pus-o deoparte. Când observăm că se formează legătura dorită, luăm tigaia de pe foc, se rade deasupra brânza pecorino, se adaugă piper negru, de preferat ar fi să fie proaspăt măcinat, iar totul se amestecă bine.

Veranda – Design unic!

Materialele moderne și elementele sofisticate sunt armonios combinate cu formele si culorile calde ale sculpturilor şi a mobilierului creat exclusiv pentru „Veranda”. Pentru a aduce liniştea naturii în interiorul restaurantului, pe pereti au fost amestecate nuanţe de verde şi gri asemenea umbrelor lăsate de frunzişul luminat de soare, iar în mobilier pot fi întâlniţi buşteni din lemn natural. Au fost sculptate din argilă japoneză figurine de iepuri şi varză, menite să înconjoare oaspeţii restaurantului şi să aduca farmecul provincial în incinta localului. Dacă ziua avem lumină naturală în abundenţă, pentru seară a fost gândit un sistem de lămpi care să creeze confort pentru fiecare loc aparte din restaurant. Tavanul plat a fost combinat cu forme abstracte împletite din care coboară elegant lămpi tubulare deasupra meselor.

 

INGREDIENTE

400g paste spagheti
300g guanciale
150g pecorino
ulei de măsline
sare, piper

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments