ACHITARE

Un dosar politic?

0
3125

Curtea de Apel Iași face o demonstrație care ne oferă prilejul unei reflecții mai nuanțate asupra abuzului polițienesc care ne-a indignat și ne-a dezgustat de atâtea ori. Un abuz fățarnic, de natură să deturneze sensul civismului s-a încheiat astăzi .

Ionut Dumitrascu, prietenul fostului primar Gheorghe Nichita, a fost achitat astăzi într-un dosar pe care el îl numește ca fiind politic .

“ Admite apelul împotriva sentinței penale nr 430/22 feb 2019, înlătura din sentința dispoziția de condamnare pentru săvârșirea infracțiunii prev. de art. 23, alin 1, OUG 77/2009, încetează procesul penal împotriva lui Dumitrascu Ionut pentru săvârșirea infracțiunii de desfășurare fără licența a oricărei dintre activitățile în domeniul jocurilor de noroc. Definitivă. Pronunțată astăzi, în ședința publică, 13.02.2020 .”

Contactat telefonic, prietenul fostului primar, ne-a declarat: Timp de trei ani de zile dosarul a stat prin sertarele poliției, din lipsă de probe, devenind, însă, de interes, în 2015 o dată cu arestarea primarului Gheorghe Nichita.

Am fost cărat cu duba la București, șantajat, familia mi-a fost intimidată, prietenii amenințați. Ajuns în sediul DNA – București am constatat că ofițerii judiciari doreau să afle de la mine date cu privire la creditul Dexia, privatizarea CET sau o eventuala șpagă luată de primar pentru susținerea lui Vasile Cepoi în funcția de Ministru al Sănătății în guvernul Ponta.

Spunând că habar nu am de așa ceva, procesul meu a început galopant, nefiindu-mi acceptată nici o probă pe faza de urmărire penală și nici la judecata de pe fond.

Însă, din fericire, am avut șansa unui complet independent la curtea de apel Iași format din dl. Moraru și d-na Juverdeanu, care a respectat prezumția de nevinovăție, ajungându-se, într-un final, la înlăturarea răspunderii penale.

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments