Macrou la cuptor cu legume

V-am pregătit o rețetă delicioasă de macrou, un pește mic, din Oceanul Atlantic.

0
2805

Mai bine zis macrou la cuptor cu legume delicioase și un sos pe măsură. Am făcut o selecție pentru legume, am ales o bază simplă de cartofi, ceapă, ardei gras roșu. Însă această rețetă se poate face și cu legumele preferate de dumneavoastră. Cu doar câțiva pești macrou puteți pregăti o masă copioasă și sănătoasă celor dragi. În plus pentru această rețetă nu pierdeți foarte mult timp în bucătărie. În aproximativ o oră, peștele dumneavoastră este gata de savurat.

 

Mod de preparare

Pentru macrou la cuptor aveți nevoie de patru pești macrou, un kilogram de cartofi, trei cepe, un ardei gras roșu, două cutii mici de roșii cuburi, de câte 400 de grame, o lămâie, cimbru, piper, sare, câteva linguri de ulei de măsline. Pentru început pregătim cartofii pe care îi curățăm și îi tăiem rondele. După care îi punem într-o tavă mai înaltă bună pentru cuptor. Se curăță și ceapa, se taie julien, fideluță și se pune peste cartofi. Imediat se adaugă și condimentele, se pune cimbru, de preferat piper proaspăt măcinat și sare după gust. Se curăță ardeiul roșu, se taie fideluță și se adaugă în tavă. La sfârșit, peste legume și condimente se pun câteva linguri de ulei de măsline. Se amestecă totul bine până când uleiul de măsline cuprinde toatele legumele. Dacă aveți un condiment preferat puteți să îl adăugați. Se desfac cutiile de roșii și se adaugă peste tot amestecul și se uniformizează totul cu dosul unei linguri. În cazul în care atunci când gustați simțiți un gust aspru puteți să adăugați o linguriță de zahăr. Vă pregătiți să curățați peștii și îi decapitați, aceștia se condimentează cu piper și sare, inclusiv în interior, după care se pun algoritmic peste compoziție. Se rade puțină coajă galbenă de lămâie în tavă și se stoarce și zeama acesteia peste pește. Pregătim cuptorul care trebuie să fie încins atunci când punem tava. După aproximativ jumătate de oră se verifică dacă s-au înmuiat cartofii. Când cartofii sunt gata, este gata și peștele nostru. Pentru o aromă și mai delicioasă, peștele rumenit îl decorăm cu pătrunjel verde. În cazul în care vă place peștele mult mai aromat, puteți să umpleți burta peștelui cu verdețuri proaspete precum pătrunjel, cimbru, coriandru. În cazul în care credeți că nu ați obținut sosul pe gustul dumneavoastră puteți să îl înlăturați și să pregătiți un broccoli, un porumb fiert sau chiar o pasta de măsline.

Ingrediente

         4 peşti macrou
         1 kg cartofi
         3 cepe
         1 ardei gras roşu
         2 cutii mici de roşii cuburi
         1 lămâie
         cimbru, piper, sare
         3-4 linguri ulei de măsline

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments