Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, în custodia DNA

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, se află de vineri în custodia procurorilor DNA. Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie.

0
123

Potrivit unor surse judiciare, reţinerea Sorinei Pintea a fost făcută în urma unui flagrant al DNA central, în jurul orei 15.00 (28.02.2020). Fostul ministru ar fi condiţionat achiziţia de echipamente împotriva coronavirusului de primirea unei sume 120.000 de lei. Procurorii DNA desfăşoară percheziţii în biroul Sorinei Pintea de la Spitalul Judeţean Baia Mare.

Conform surselor apropiate anchetei, un individ ar fi mers la biroul fostului ministru al Sănătăţii, unde ar fi discutat despre contracte de servicii medicale şi produse de curăţenie pentru spital. După ce ar fi părăsit biroul Sorinei Pintea, acesta ar fi lăsat pe hol un plic de bani unei femei şi ar fi anunţat procurorii că banii au ajuns la angajata aflată pe hol. Banii nu au ajuns în biroul lui Pintea sau în mâna acesteia. Bărbatul i-ar fi spus angajatei pe hol că plicul este pentru doamna Pintea, după care ar fi venit procurorii, relatează sursa apropiată anchetei.

Sorina Pintea a fost prinsă în flagrant după ce îşi anunţase candidatura la Primăria Baia Mare.

Miercuri, Sorina Pintea a declarat ca Executivul pare luat pe nepregatite de problema coronavirusului. Aceasta a numit actiunile guvernantilor „balbe”, admitand insa ca situatia este destul de complicata.

„Pare o balbaiala, dar este destul de complicat. Am senzatia ca intotdeauna tot ce se intampla ne prinde pe nepragatite”, a declarat Pintea.

Sorina Pintea urmează să fie prezentată instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIașul va avea parc de joacă pentru copiii cu dizabilități
Articolul următor10 MOTIVE SA MERGI LA MEDICUL GINECOLOG! Reputatul doctor Monica Holicov,vine la interviul 7est, cu precizari IMPORTANTE
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments