308 cazuri de coronavirus în România. Încă 2 români au murit în Italia

Ultima statistică a cazurilor confirmate cu coronavirus în România, dată publicității vineri la prânz, arată că până acum s-au înregistrat 308 cazuri.

0
119

Primul caz de coronavirus din Argeș

În judeţul Argeş a fost confirmat, vineri, primul caz de infectare cu COVID-12 la un bărbat de 46 de ani, aflat de o zi în carantină, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

“Bărbatul este în prezent internat la Secţia Boli Infecţioase Adulţi a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, iar ancheta epidemiologică legată de acest caz este în desfăşurare”, se arată într-o informare transmisă de DSP Argeş, citată de Agerpres.

Conform sursei citate, în judeţul Argeş sunt în carantină 81 de persoane, în alte 1.945 de cazuri fiind impusă izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Persoanele aflate în izolare la domiciliu nu prezintă simptomatologie specifică infectării cu coronavirus şi au o stare de sănătate bună. În cazul celor aflaţi în carantină, o probă a ieşit pozitivă la testarea pentru COVID-19, 64 sunt negative, restul probelor recoltate fiind în lucru.

La nivel naţional, 308 de persoane au fost confirmate până în prezent cu noul tip de coronavirus, a informat, vineri, Grupul de Comunicare Strategică.

 Încă 2 români au murit de coronavirus în Italia. 

„În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, 2 în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia”, informează MAE.

De asemenea, MAE precizează că 3 cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19 în Italia.

Pe 14 martie, autorităţile italiene au confirmat decesul unui cetăţean român, care fusese confirmat cu COVID-19 şi care avea anumite afecţiuni medicale.

Dosar penal pentru o persoană din județul Prahova care nu a respectat izolarea la domiciliu

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru o persoană din localitatea Șipotu, com. Lipănești, jud. Prahova care nu a respectat măsura de izolare la domiciliu.

Persoana este acuzată de zădărnicirea combaterii bolilor.

Dosar penal pentru un bărbat din Timiș care nu a respectat carantina

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru un bărbat care a părăsit carantina impusă, în localitatea Sânnicolau Mare din județul Timiș.

Bărbatul este acuzat de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 alin. 1 din Codul Penal.

Autoritățile au decis plasarea bărbatului în carantină în incinta Hotel Sport din localitate la data de 13 martie.

Precizări referitoare la creșterea mare a numărului de teste

Creșterea numărului de teste realizate comunicate vineri 20 martie a.c., la 8.284 de la 4.973 comunicate joi, 19 martie a.c., este determinată de mai mulți factori:

  • Schimbarea metodologiei de raportare în sensul menționării numărului total de teste realizate, chiar dacă anumite persoane au realizat mai mult de un singur test pentru noul coronavirus (COVID-19)
  • Raportarea actualizată a numărului de teste realizate în ultimele zile în teritoriu, având în vedere volumul de muncă la nivelul personalului de specialitate.
  • Creșterea numărului de teste realizate la nivelul centrelor care beneficiază de aparatura necesară.

Reiterăm faptul că autoritățile au în vedere creșterea capacității de testare pentru noul coronavirus (COVID-19), prin instruirea personalului necesar și achiziționarea de noi aparate Real Time PCR.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments