Situaţia cazurilor de coronavirus din România, duminică 29 martie. 308 cazuri noi, 42 de decese

Într-o singură zi în România au fost confirmate 308 cazuri noi - cele mai multe de până acum apărute în decurs de 24 ore. Am ajuns astfel la un total de 1760 de persoane infectate.

0
25

Dintre acestea, s-au vindecat şi externat până acum doar 169.

Din păcate, cel mai tânăr pacient decedat este o femeie de 27 de ani, care suferea de diabet.

Potrivit medicilor, suferea de diabet zaharat de tip 1 şi fusese diagnosticată cu COVID-19 pe 23 martie. Tânăra ar fi luat virusul la o înmormântare la care au participat şi câteva persoane venite din Anglia.”

Eduard Adamescu, medic primar diabet zaharat Spitalul Malaxa: “De multe ori, pacientul cu diabet asociază mai multe afecţiuni, fie complicaţii ale diabetului, fie alte afecţiuni care îl fac mai fragil. Cazul acestei tinere cu diabet zaharat de tip 1 este o excepţie, nu putem să considerăm că populaţia tânără e la fel de expusă ca vârstnicii, dar într-adevăr diabetul chiar şi la cei tineri înseamnă un risc în plus.”

Sâmbătă seară a murit şi un bărbat de 39 de ani, care luase virusul, dar nu avea şi alte probleme medicale.

Bărbatul de 39 de ani era internat la Spitalul din Ţandărei, judeţul Ialomiţa şi nu avea alte boli sau probleme medicale. A murit pe 26 martie şi tot atunci medicii i-au recoltat probe pentru coronavirus. Două zile mai târziu rezultatul a ieşit pozitiv, cu toate că bărbatul nu fusese plecat în străinătate.

Tonița Manea, prefectul județului Ialomița: “Concluzia ar fi următoarea – nu a respectat condiţiile impuse de către autorităţi, a plecat de acasă şi a intrat în contact direct cu o persoană purtătoare. La momentul acesta este o anchetă epidemiologica în curs şi vom lua măsurile ce se impun.”
Fără să aibă antecedente medicale sau istoric de călătorie, alţi doi bărbaţi de 60 şi 77 de ani din Ialomiţa, care nu ştiau că sunt infectaţi, au murit acasă.

 

Au fost înregistrate două noi decese în România

Este vorba despre:

  1. 41. O femeie, 75 ani, jud. Hunedoara. În data de
    03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara . Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost pozitiv.

Femeia a decedat pe 26.03.2020, la Spitalul Municipal Hunedoara- Secția ATI.

Patologie preexistentă: Bronhopneumopatie cronica obstructivă.

  1. 42. Un bărbat, 82 ani, jud. Hunedoara . În data de 25.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost
    testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Timișoara. Rezultatul testării din data de 29.03.2020 a fost pozitiv.

Data deces: 25.03.2020 – Spitalul Municipal Hunedoara- Secția ATI.

Patologie preexistentă: Neoplasm digestiv stadiul III. Hemoragie digestiva superioara

Niciuna din persoanele decedate nu a avut istoric de călătorie și nici contact cunoscut cu caz confirmat.

Doi bărbaţi din Galați, amendaţi cu câte 5.000 lei după ce au organizat o slujbă religioasă

Doi bărbaţi din judeţul Galaţi, adepţi ai unui cult, au fost amendaţi cu câte 5.000 lei, după ce au organizat o slujbă religioasă în incinta unui lăcaş de cult, pe care au transmis-o pe o reţea de socializare, se arată într-o informare transmisă, duminică, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Galaţi.

Potrivit sursei citate, poliţiştii gălăţeni au efectuat verificări, ca urmare a imaginilor apărute în spaţiul public, pe o reţea de socializare, din care rezultă că duminică, într-o localitate de pe raza judeţului Galaţi, s-ar fi desfăşurat o slujbă religioasă la care au participat mai multe persoane aparţinând unui cult.

În urma verificărilor s-a stabilit că duminică, în jurul orei 11.00, în comuna Munteni a avut loc o slujbă religioasă la care au participat mai multe persoane din localitate.

A fost identificat atât cel care a organizat adunarea religioasă, un bărbat de 44 ani, din comuna Munteni, cât şi cel care a postat imaginile pe reţeaua de socializare, un tânăr de 26 ani, din aceeaşi localitate.

În continuare, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru identificarea şi sancţionarea tuturor persoanelor care au participat la adunarea religioasă încălcând dispoziţiile legale în vigoare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments