CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CORP LA NUMAI O ZI DE LA INFECTAREA CU CORONAVIRUS. SPECIALIȘTII AU RĂSPUNS LA CELE MAI MARI CURIOZITĂȚI LEGATE DE COVID-19

Epidemia de coronavirus stârnește panică în rândul oamenilor, dar și o nesiguranță, din cauza faptului că nimeni nu știe prea multe despre acest virus ucigaș care a lovit întreaga planetă.

0
192

Specialiștii au răspuns la cele mai mari curiozități legate de Covid-19 și au explicat, pas cu pas, ce se întâmplă în corpul unei persoane infectate. Dacă la început debutează cu simptome ușoare, coronavirusul poate acționa destul de violent și poate afecta funcțiile vitale.

În foarte multe cazuri, coronavirusul este confundat, la început, cu o răceală banală, din cauza simptomelor ușoare pe care le prezintă.

Specialiștii mărturisesc faptul că majoritatea cazurilor sunt ușoare și vindecabile, în timp ce 14% reprezintă procentul cazurilor grave, iar 6% cel al cazurilor critice.

„La început, ați putea crede că este o simplă răceală. Și ar putea fi. Dar COVID 19 ar putea erupe. Iată ceea ce ar trebui să știi: potrivit World Health Organization – China, 80% dintre cazurile confirmate în laborator au fost ușoare spre moderat. 14% au fost cazuri grave, iar 6% sunt cazuri critice. Pentru a fi foarte clar: un caz cu simptome ușoare nu este comparabil cu un caz de gripă ușoară. Simptomele sunt destul de grave. Cazurile severe se confruntă cu nevoia de oxigen suplimentar, iar cazurile critice se confruntă cu probleme respiratorii și cu cedarea unor organe vitale. Simptomele, tratamentul și evoluția bolii variază de la pacient la pacient. Cum arată, așadar, infectarea cu coronavirus în funcție de gradul de evoluție al bolii? Ar putea dura între două și 14 zile de la expunerea la virus până la manifestarea primelor simptome. La început ar putea părea o răceală sau gripă obișnuită. Numeroși pacienți fac febră. The World Health Organization – China a ajuns la concluzia că 88% dintre cazurile de infecție cu coronavirus au făcut febră.”, susțin specialiștii, potrivit presei internaționale.

De asemenea, specialiștii mai menționează faptul că persoanele infectate cu coronavirus pot manifesta și altfel de simptome, de la crampe abdominale, la diaree, disconfort abdominal, stări de vomă și pot apărea și stări precum oboseală, dureri de cap sau nas înfundat.

“Un alt studiu arată că doar 44% dintre pacienți au prezentat simptome de febră la internarea în spital, iar 89% au făcut în cele din urmă febră. Au existat însă cazuri care au prezentat simptome gastrointestinale: diaree, vomă, disconfort abdominal, simptome prezentate cu câteva zile înainte de problemele respiratorii. Covid 19 este totuși o boală care generează probleme respiratorii. Asta înseamnă că, în majoritatea cazurilor, problemele încep și se sfârșesc la plămâni. În primele zile ale infecției, virusul invadează celulele pulmonare. În mod special, acest lucru poate duce la distrugerea cililor, care protejează fluxul de aer de mucus și secreții. Celulele mor, astfel că scade capacitatea corpului de a se proteja de secreții pe trahee și plămâni. Inflamarea căilor respiratorii generează un cerc vicios, care nu se oprește până când niciun țesut nu rămâne neafectat. Această inflamare explică de ce o tuse seacă este cel mai răspândit simptom de coronavirus. Așa se explică și problemele de respirație și producția de secreții. Alte simptome ce pot apărea în această perioadă sunt oboseala, dureri în gât, dureri de cap, dureri musculare sau nas înfundat”, mai spun specialiștii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments