Marcel Vela: Am semnat ordonanța militară numărul 8

0
35

Declarațiile LIVE TEXT ale ministrului Marcel Vela:

– Intrăm într-o perioadă foarte importantă pentru toată creștinătatea. Aceasta este perioada în care fiecare își face planuri. Sunt conștient că mă adresez unui popor majoritar creștin.

– Au venit peste noi momente mai grele și mai tulburi decât de imaginam vreodată. Știm că aceste vremuri au ajuns probleme majore pentru fiecare dintre noi.

– Stând în casă, evitând pe cât posibil deplasările vom reuși să intrăm în normalitate.

– Nu ne dorim să ne confruntăm cu o explozie a numărului de îmbolnăviri.

– Am semnat ordonanța militară numărul 8, care are următoarele prevederi:

Articolul 1. Din aceasta seara este permisa circulația dupa ora 22 a celor care practică pescuitul comercial.

Articolul 2. Este permisă circulația apicultorilor.

Articolul 3. Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.

Articolul 4. Am prelungit măsura interzicerii zborurilor către Spania și Italia.

Articolul 5. Piețele agroalimentare rămân deschide pe toată perioada srării de urgență pentru agricultorii care prezintă certificatele de urgență.

La acestă ordonanță există o anexă care se referă la închiderea totală sau parțială a unor puncte de trecere a frontierei de stat.

– Prin aceste puncte de frontieră – Cenat, Nădlac, Turnu, Vărșan, Salonta, Borș, Urziceni și Petea – se permite acccesul lucrătorilor transfrontalieri (persoana care face dovada că locuiește și lucrează la o distanță de 30 de km de punctul de frontieră și care se întoarce la locuință o dată pe săptămână)

În următoarea ordonanță o să fie prevăzute și puncte de la frontiera cu Bulgaria.

– Pe perioada stării de urgență se interzice și se suspendă exportul pentru următoarele produse: grâu, orz, ovăz, porumb, orez, făină de grâu, soia, floarea soarelui, zahăr, produse de patiserie, biscuți. Aceste prevederi sunt prevăzute într-o anexă la ordonanță.

Ce măsuri ar putea conţine o nouă Ordonanţă Militară

 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunța miercuri Ordonanța militară nr.8, prin care se impune obligativitatea deschiderii piețelor agroalimentare.

Acesta a susţinut că pieţele trebuie să rămână deschise, deoarece magazinele mici de cartier au rămas şi ele deschise.

 

Ce spune premierul Orban despre o nouă Ordonanţă Militară

 

Și primul ministru Ludovic Orban a anunțat miercuri o nouă ordonanță militară, cu precizarea că nu se grăbește cu adoptarea acestei.

”În momentul în care se va impune, va fi emisă o nouă ordonanţă militară, că va fi mâine, că va fi poimâine, atunci când situaţia o impune şi e absolut necesar să adoptăm astfel de măsuri restrictive”, a subliniat Ludovic Orban.

 

Ordonanţa 7, emisă pe 4 aprilie

 

Ultima Ordonanţă Militară, cu numărul 7, a fost publicată pe 4 aprilie în Monitorul Oficial. În textul ordonanţei 7 se prevedea instituirea carantinei pentru oraşul Ţăndărei, judeţul Ialomiţa, suspendarea zborurilor aeriene spre şi dinspre SUA şi alte ţări europene, Turcia şi Iran, precum şi prelungirea suspendării zborurilor către şi dinspre Germania şi Franţa pentru încă 14 zile, dar şi suspendarea legăturilor de transport rutier internaţional cu nouă ţări europene şi Turcia pe perioada stării de urgenţă.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentScrisoarea deschisă a primarului Mihai Chirica adresată tuturor celor care luptă împotriva pandemiei de coronavirus
Articolul următorIUBARETUL DE LA PENITENCIARUL IASI! Un pușcăriaș condamnat pe viață deschide procese cu nemiluita ca să întâlnească fete în sala de judecată
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments