Campanie initiata pentru DEMITEREA lui Tudorel Toader din functia de Rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza din IASI

32.000 de semnaturi pana astazi

0
1224

În lumina evenimentelor din ultimii doi ani, în care domnul Tudorel Toader a fost Ministru al Justiției în România, timp în care:

→ A demis-o pe Laura Codruta Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție într-un mod abuziv
→ A dezinformat oficialii europeni în legătură cu aspectul mai sus menționat, spunând că Președintele a demis din functie procurorul-șef al DNA,
→ A scos Președintele din procedura de numire a procurorilor șefi la cele mai înalte parchete, subrezind echilibrul democratic în țară,
→ Nu a ținut cont de avizul consultativ al CSM în multe dintre acțiunile întreprinse,
→ A creat Secția Specială de investigare a magistraților, organism profund antidemocratic și care are rolul de a pune presiune pe magistrați, care pune în pericol statul de drept într-un mod iminent,
→ Prin OUG 7 a dinamitat sistemul judiciar din România, reușind să genereze proteste fără precedent atât în rândul magistraților, cât în și în rândul societății civile care îi susține pe aceștia.

Conform documentelor publicate de G4Media, a fost membru PCR, îndeplinind și funcția de procuror în aceeași perioada.

În prezent a anunțat procedura de selecție pentru funcția de procuror-șef al Parchetului General, ceea ce este un demers periculos pentru independența acestei structuri.
Pentru toate motivele de mai sus si pentru modul în care dl. Tudorel Toader a acționat în timpul mandatului său ca Ministru al Justiției, îndepărtând România de valorile democratice, de valorile europene, punând în pericol grav parteneriatele strategice ale României cu Europa și SUA ( care avertizează în legătură cu pericolele la care statul de drept este supus în România ), subjugând Justiția prin acțiuni concrete și presiuni, solicităm Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași să îl demită din funcția de rector al acesteia.

De ce este important?

Considerăm că domnul Tudorel Toader nu mai este de mult un reper moral în materie de educație juridică pentru viitoarele generații de absolvenți de Drept.

Studentii trebuie ghidați de persoane integre, care să înțeleagă și să respecte valorile fundamentale ale statului de drept, cu o înaltă conduită morală și profesională, ceea ce rectorul Universității A.I.Cuza din Iași nu mai poate fi considerat din cauza motivelor invocate mai sus în acest sens, prin care a demonstrat că în anii de mandat ca Ministru al Justiției nu a făcut decât să deservească interesele politice ale persoanelor aflate în funcții de influența pentru ca acestea să își rezolve problemele penale personale.

Reamintim ca in 2017,finul ministrului Justiției, consilierul juridic Marius Daniel Tudor, a fost  uns șef al Serviciului Programe Europene si Internaționale din cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe a CSM, funcție pe care o ocupă prin delegări succesive. Pentru a-i face loc lui Tudor, candidatura pe funcție unei judecătoare a fost respinsă după ce, în iunie 2017, detașarea acesteia în CSM a fost încetată de ministrul Justiției. Anca Maria Stoica, judecător în cadrul Judecătoriei sectorului 2, din septembrie 2009 detaşată la MJ ca director al Direcţiei afaceri europene şi drepturile omului gestionând dosarul MCV, prin pregătirea rapoartelor periodice de progrese ale României către Uniunea Europeană și-a depus candidatura pentru acest post dar dosarul său a fost respins în 14 septembrie, menținându-se, din nou, delegarea lui Tudor începnd cu data de 4 octombrie 2017.

Deși Marius Daniel Tudor a picat admiterea la INM, a reușit să ocupe prin delegare această funcție importantă din CSM, CV-ul său nefiind public. Ca și consilier juridic asimilat magistraților, Marius Daniel Tudor are un salariu de 10.900 de lei pe lună și beneficiază de decontarea unei chirii de 600 de Euro lunar că doar n-o să stea pe banii statului într-o garsonieră!
Tudor a beneficiat de delegare după delegare la fiecare trei luni, deși împotriva lui au existat plângeri ale colegilor prin care acesta este acuzat că folosește expresii jignitoare despre personalul de execuție și de conducere din instituție: „bou, dobitoc, handicapat, oligofren, CFR-ist, vițel și tractorist”, „oligofrenul și cocostârcul să se ducă în morții lor” și să-l lase pe el în pace, „ia mai du-te-n p***da mă-tii”. Disperați, colegii de serviciu l-au și înregistrat pe Marius Daniel Tudor cum înjură și jignește, fiind pregătiți să facă publice înregistrările.

Totodată oamenii din CSM se plâng că „atmosfera de lucru este toxică, prin batjocorirea permanentă a membrilor CSM, a secretarului general al CSM și a colegilor din cadrul CSM și a INM prin utilizarea repetată a unor porecle sau apelative batjocoritoare, precum: pitica, midget, dorel, bădița, tovărășica, șchioapa, șchioapa mustăcioasă, cocostârcul, ciclopul, năsoasa, grasa, țăranca, gâfâita, porky face, flaușatul”

Dar cel mai supărător, spun angajații, este mirosul înecăcios de tămâie pentru că Tudor practică „afumarea în mod repetat cu tămâie” a birourilor acesta având niște dispozitive speciale pentru această activitate (vezi foto). Oare se respectă cu ocazia asta instructajele PSI și SSM la locul de muncă?

Bomboana pe colivă, ca să menținem atmosfera religioasă, este că dl. Tudor își încheie invariabil mailurile ori cu „oricât de multă bucurie” sau „rămânem în atingere”, probabil tradus pe internet din „keep in touch”. De altfel, originalitatea finului lui Tudor nu poate fi contestată: este inițiatorul singurului demers din România, unic prin natura lui…, acela de a refuza fonduri europene, băgate în traistă de Uniunea Europeană. Opera finului lui Toader este descrisă de jurnalistul Robert Veress în ziarul Puterea în articolul „Culmea absorbției fondurilor europene. CSM refuză banii pe care i-a solicitat și i-a primit gratuit de la Bruxelles” publicat anul trecut.

Nu-i așa că e deștept tipul și merită să fie delegat pe funcție

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentSUNTEM INCA DEPARTE……Mentalitate de ev mediu, „deci femeia e de vina daca se imbraca asa”!
Articolul următorLista completa a jucatorilor la care Barcelona va renunta in vara
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments