ZI DE DOLIU LA SUCEAVA! ÎPS PIMEN VA FI ÎNMORMÂNTAT. MII DE CREDINCIOȘI ÎL CONDUC PE ULTIMUL DRUM

Slujba de înmormântare va avea loc vineri, în jurul orei 12, iar mii de credincioși sunt așteptați să-l conducă pe ultimul drum. Călugării de la Sihăstria Putnei, unde va avea locul de veci Pimen, au pregătit totul.

0
36

Sute de credincioși au trecut deja pe la catafalcul părintelui depus la Catedrala Arhiepisopală din Suceava. Unii chiar au sărutat sicriul în care se află trupul neînsuflețit al părintelui răpus de coronavirus. Oamenii sunt rugați de autorități să respecte distanțarea socială pentru a limita răspândirea infectării cu coronavirus.

La ora 12 va urma să înceapă slujba de înmormântare și va ține două ore. Va fi o slujbă specială, iar apoi trupul său neînsuflețit va fi dus la Sihăstria Putnei, acolo unde ÎPS Pimen și-a pregătit din timp locul de veci. În drum va fi un moment de reculegere în fața Sihăstriei Putna. Sunt așteptați să ajungă la înmormântare mai mulți reprezentanți ai Bisericii, printre care și Înaltpreasfințitul Teodosie.

Ultima dorință a lui ÎPS Pimen

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit pe un pat de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Într-un ultim interviu, în urmă cu un an, în Monitorul de Suceava, ÎPS Pimen a mărturisit, între altele, unde și-ar dori să fie înmormântat. „Am ales loc de înmormântare Sihăstria Putnei, un schit al Mănăstirii Putna. De ce mi-am ales acest loc de înmormântare? Pentru că după ocuparea Bucovinei de către Austria, la un an sau doi, împăratul a dat dispoziție ca în școlile primare din Bucovina să se introducă predarea în limba germană.

i acești sihaștri au făcut scrisoare către împărat, scrisoare de protest. Au spus că dacă se va întâmpla așa se va desființa neamul românesc. Nu s-a dat curs cererii lor, lucrurile au mers înainte. Dar acești sihaștrii… Sihaștri iubitori de țară și de neam românesc… Iar oamenii de aici, de la Putna, au contribuit la formarea mea și la zidirea mea sufletească”, a spus ÎPS Pimen.

Tot Înaltpreasfințitul preciza, atunci, că și-a pregătit sicriul, ștergarele și lumânările. „Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță. L-am pregătit frumos, m-am așezat în el, am văzut că încap. Ștergarele le-am pregătit, lumânărele le-am pregătit, mai trebuie să fiu pus în sicriu și băgat în mormânt”, spunea ÎPS Pimen în 2019.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments