Nu este, însă, motiv de bucurie! Raed Arafat a explicat, într-o intervenție la un post de televiziune, că România este departe, deocamdată, de o astfel de situație. Asta pentru că virusul ucigaș (coronavirus) nu a dispărut, iar numărul infectărilor a crezut, după relaxarea măsurilor. Arafat a spus, în consecință, că starea de alertă ar trebui păstrată.
”Starea de alertă nu aduce ceva în plus față de ce este acum, dar poate să continue anumite măsuri compensatorii pe care noi le-am solicitat pentru a putea relaxa anumite restricții”, a spus Raed Arafat, potrivit Antena 3. ”Din punct de vedere al situațiilor de urgență, noi avem trei stări: starea de normalitate, starea de alertă și starea de urgență. Deasupra acestor trei stări mai există starea de asediu, în caz de război. Noi nu suntem în situația de normalitate, nu am ajuns acolo. Încă nu știm care va fi evoluția”, a mai spus Raed Arafat.
Nu e deloc o pantă descendentă în cazul îmbolnăvirilor cu virusul ucigaș în România. Mai mult, Arafat crede că procentul este unul care îngrijorează. ”Procentul contează foarte mult. Noi am observat în ultimele zile din nou o creștere a procentului, asta înseamnă că noi vom continua să avem probleme. Pentru aceste probleme trebuie să putem să găsim soluții immediate”, a precizat medicul Raed Arafat.
Încă un argument pentru care Raed Arafat militează să se mențină starea de alertă în România. ”Starea de alertă ne permite să ducem mai departe, să facem mult mai ușor și să justificăm măsurile pe care le luăm mai ușor”, a încheiat Arafat.