PRO România – SINGURUL OPOZANT REAL AL GUVERNULUI ! Liderii ieseni Pro Romania, voce puternica in politica locala!

0
792

Liderii PRO România Iași au devenit o voce puternică între marile formațiuni politice și iau atitudine imediată la orice derapaj al guvernanților, cât și la măsurile impuse în aceste momente.

              Alături de coordonatorul SORIN IACOBAN, și alți lideri locali ai partidului tratează cu perseverență situația critică prin care trece țara noastră. Aceștia trag iarăși un semnal dur de alarmă, solicitând celor de la putere să nu mai prelungească starea de alertă și să vină în ceasul al 13-lea cu măsuri de redresare a economiei..

PAVEL PÂNTEA, unul dintre liderii partidului, implicat deasemenea în efortul comun al partidului PRO România:

Starea de alertă nu numai că nu se mai justifică, cetățenii din toate clasele sociale au ajuns la limita subzistenței, iar ca și cum nu ar fi suficient asta, sunt împovărați în continuare cu restricții sufocante din punct de vedere fizic și psihic.

 

Acest Guvern a  ales între dreptul la viață al românilor și îmbuibarea  cu bani a politicienilor de la putere si apropiatilor, în mod evident pe cea din urmă, nemainteresându-i de nimeni și de nimic, decât de satisfacția personală. Asta relevă faptul că insistă pe prelungirea stării de alertă ca motiv de golire a întregii rezerve a statului și transformarea sistemului economic național în afaceri proprii.

              După cum bine știți, partidul nostru a votat întotdeauna împotrivă, atât a stării de urgență cât și a stării de alertă. Am înțeles urgența prin decretul președintelui, însă nu înțelegeam cum se poate bloca economia și ””încuia”” oamenii în case fără nicio soluție. Am sperat că pe parcurs lucrurile se vor așeza pe un făgaș normal, însă cei de la putere au demonstrat că s-au bucurat enorm că a venit această pandemie în timpul guvernării lor. Au început să se se ””vârcolească”” ca hienele, să-și împartă prada noaptea, iar toate structurile de protecție și pază să-i asigure că nu-i prinde nimeni.

              Dacă oamenii au fost de bună-credință și au respectat cu sfințenie interdicțiile și obligațiile impuse, consider că astăzi nu se mai poate pune în discuție prelungirea stării de alertă. Atât eu, cât și colegii mei am propus măsuri economice pertinente încă de la început. Cea mai importantă a fost ca toate produsele igienico-sanitare, de protecție și servicii medicale să se rechiziționeze de stat la prețul de dinaintea pandemiei. Ca un exemplu ar fi: o mască avea prețul de 0,50 lei, acum s-a ajuns la 09-10 lei. Astfel s-ar fi evitat tunuri date de Guvern precum cel al achiziționării măștilor de la o firmă-fantomă la prețul de 36 lei/bucată, rezultând un contract ilicit de 13 mil.Euro. Și atunci a fost doar începutul. Au urmat zeci, sute și mii de contracte cu încredințări directe, în timp ce, din oră în oră, aparatul manipulator al presei finanțate chipurile legal cu 40 mil.Euro insista să stea lumea în casă fără griji. Îmbătați de bani și putere, nu mai au scrupule, nu mai țin cont de legi, și au avut tupeul de a introduce în față și a supraevalua dosare privind despăgubiri imobiliare de la ANRP, obținând la minut pentru apropiații lor peste 100 mil. Euro, în timp ce oamenii simpli au ajuns la adânci bătrâneți sau chiar au murit așteptând despăgubirile. Să nu uităm că exact același lucru l–au făcut clanul Bica-Cocoș-Udrea, pentru care au fost condamnați.

              Toate așa-zisele măsuri de ajutorare a cetățenilor propuse de Guvern s-au dovedit a fi praf în ochi. După amânarea plății ratelor, care a fost de fapt o afacere pentru bănci prin perceperea de dobândă la dobândă, a venit dl. Cîțu cu programul IMM Invest, de care deasemenea nu a beneficiat aproape nimeni fără pile. PRO România va solicita în Parlament, pe lângă justificarea tuturor achizițiilor din perioada pandemiei, și numele companiilor care au beneficiat de sprijinul statului prin IMM Invest. Asta pentru că avem informații că majoritatea firmelor beneficiare chiar nu erau în situația de a fi ajutate, și mai mult de atât IFN-urile (societăți de credit nebancare), care au încasat bani fără dobândă ca ulterior să îi ofere împrumut cetățenilor aflați la ananghie cu dobânzi de peste 130% pe an.

Pe lângă multe alte proiecte cu care a venit PRO România în Parlament și bineînțeles fiind respinse de PNL și aserviții lor, am propus încă din primele săptămâni din starea de urgență amânarea plății tuturor utilităților până la finalul anului, nu considerați că ar fi fost necesare?

Astfel, vă prezint cum arată situația actuală, când oamenii disperați de a nu li se tăia utilitățile stau cu orele la cozi de zeci de metri pe o temperatură de 30”C, iar unii mai panicați stau și cu măștile pe față, chiar dacă afară nu este necesar, însă probabil le e teamă să nu dea Orban, precum Vela, vreo ordonanță în timp ce-și plătesc facturile și să se trezească și sancționați. Aici s-a ajuns. Faptul că oamenii stau umăr la umăr pentru o cauză disperată, este motiv de prelungire a stării de alertă?

Dacă fotografiile din trecutul zdruncinat al României au rămas o pată neagră a istoriei, precum statul în cozi interminabile pentru o bucată de pâine și lapte, această imagine va demonstra o situație mult mai gravă. Aceasta este imaginea umilinței, a incertitudinii zilei de mâine, a batjocurii, a disperării!

Așa cum a transmis și președintele VICTOR PONTA, același lucru îl confirmăm și noi, acela că nu vom vota prelungirea stării de alertă fără măsuri de revenire urgentă la normalitate. Așa cum am preconizat mai demult, odată cu redeschiderea unor companii, nici 60% nu și-au mai putut relua activitatea. Și acum întrebarea, de ce? Pentru că așa de bine au fost ajutate?! Acesta este rezultatul a ceea ce noi prevedeam în caz că nu se află și soluții de trai pe lângă interdicții.

Ar trebui să ținem cont și de analiza unor mari specialiști din domeniul medical, care au afirmat cu certitudine că acest virus Covid-19 este identic cu o viroză respiratorie și nu trebuia transformată această cauză într-o Apocalipsă.

Vă rugăm închideți afacerea cu măști și alte achiziții inutile întrucât se pare că acestea ar contura unicul motivul tacit al Guvernului de prelungire a stării de alertă.”

PRO România face din nou apel către Președinte și Guvern:

Lăsați oamenii să-și trăiască viața în normalitate, fără a-i obliga la sufocare prin purtarea continuă a măștilor, doar pentru bunul mers al afacerilor domniilor voastre!

Redați-le dreptul la sănătate așa cum prevede Constituția pentru că nu primiți oameni în spitale și au murit înzecit cei cărora nu li s-a administrat tratamentul sub supraveghere!

Nu mai risipiți banii copiilor, ai pensionarilor, ai muncitorilor pentru scopurile voastre de nababi!

Nu mai distrugeți și ultimii întreprinzători ai țării!

Nu mai îndatorați țara!

Lăsați copiii să se bucure de copilărie și bătrânii să-și petreacă ultimii ani de viață alături de copii și nepoți!

Deschideți bisericile pentru că este singurul simbol al alinării și al unității oamenilor în momente de cumpănă!

5 2 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments