Directorul medical de la „Victor Babeș” despre numărul tot mai mare de infectați cu SARS-Cov-2: „Nu mai prididim cu internările. Nici la început nu a fost așa”

0
107

Situația dificilă cu care se confruntă spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș din București, în faza marii relaxări, este descrisă într-un mesaj lipsit de echivoc chiar de directorul medical al spitalului, dr Simin Aysel Florescu, care precizează că unitatea sanitară este plină, iar personalul medical abia mai face față numărului mare de internări zilnice.

„Nici la început nu a fost așa”, scrie medicul într-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Ne-am apropiat de capacitatea maximă. Numărul de cazuri din comunitate este tot mai mare. În curând ne vom depăși însă capacitatea maximă dacă o vom ține în același ritm. Numărul celor care tot vin este mai mare decât al celor pe care reușim să-i externăm. Internăm zilnic câteva zeci de persoane. Avem în prezent peste 300 de internați, practic cam la fel ca la începuturile pandemiei”, a explicat medicul pentru Digi24.

Anterior declarației de la Digi24, directoarea de la Victor Babeș scrisese pe pagina sa de Facebook:

„Ne-am relaxat. Toată lumea e fericită. Unii cred că boala asta nici nu a existat vreodată. Ei bine, există. Si e din ce în ce mai multă… Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale ‘Dr. Victor Babes’ din București e plin. Nu mai prididim cu internările, vin grupuri de zeci de persoane depistate în comunitate în București, zilnic, Călărași, Roșiori, Giurgiu, etc. Colegii din DSP cauta locuri in spital. Noi primim cât timp încă mai putem asigura un flux externare-internare, dar în condițiile astea, deja suntem plini. Terapia intensivă e colmatată, spitalul plin, medicii și asistentele în acțiune maxima. E plin. Nici la inceput nu a fost așa… pe scurt, azi (joi – n.red.): 2.200 externați, 1.700 confirmați. Boala exista și poate fi atât de gravă cum nu vă închipuiți. Vad comentarii: ‘pai da, e plin cu asimptomatici…Asimptomaticii pot deveni simptomatici în 5-6 zile… ce surpriză, nu? Da, factorii de risc și comorbiditățile sunt foarte importanți. Dar… nu numai… mai există și un factor necunoscut, care determină forma severă la pacienți aparent fără risc. Nu știm tot despre această infecție. Învățăm din mers. Știm însă că trebuie evitată îmbolnăvirea, cât putem de mult. Teribilismul, falsa siguranță și ignoranța fac victime”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments