Clanurile interlope care si-au impartit Romania. Proxenetism, camatarie si jafuri la drumul mare

Mai multe echipaje de Politie, dar si o echipa de la Serviciul de Actiuni Speciale au intervenit, joi seara, 23 iulie, dupa ce pe o strada din comuna Chiajna, aflata in prelungirea cartierului Militari din Capitala, a avut loc o altercatie intre mai multe persoane, in urma careia doi barbati au fost agresati si transportati la spital.

0
692

„Altercatia” s-a dovedit a fi fost o adevarata confruntare intre clanurile interlope locale, dupa ce fosta campioana la culturism, Alina Pana, a scris pe pagina sa de Facebook ca unul dintre cei raniti este chiar fratele ei.

„Criminalul de Raiciu Costel Constantin impreuna cu varul lui, Raiciu Sorin, Luca Bogdan, fratii „Titera” – Adrian si inca 30 de indivizi inarmati cu pistoale, sabii, rangi… au blocat masina in trafic si au tras focuri de arma, apoi au lovit portierele masinii pentru a-i scoate din masina. I-au scos din masina, au tras focuri de arma in ei, i-au lovit cu sabii pe fratele meu si pe prietenul lui, pana au intrat in coma. Prietenul fratelui meu este in coma, impuscat in picior si are mai multe rani provocate de sabii, iar fratele meu a fost taiat si adus in stare grava la Spitalul Militar Central. Toti provin din familii foarte bogate si au legaturi cu cele mai importante clanuri interlope”, a scris aceasta pe pagina ei de Facebook, publicand o inregistrare in care se vede o masina cu geamurile sparte.

Pe de alta parte, surse judiciare au declarat pentru Ziare.com ca unul dintre cei atacati este Liviu Iordan, un cunoscut interlop local, condamnat acum zece ani pentru furtul armelor de la unitatea militara din Ciorogarla, si membru al clanului Iordan. Presa a scris ca acest clan este apropiat primarului din Chiajna, Mircea Minea, interlopii acestui clan fiind acuzati nu mai recent decat sfarsitul lunii ianuarie de agresarea unui consilier judetean din partea PNL.

Clanurile care-si impart Capitala

Ultima confruntare „publica” intre clanurile de interlopi a avut loc la finalul lunii septembrie a anului trecut, chiar in Piata Constitutiei – in fata Parlamentului si a sediului Parchetului General -, atunci cand in urma bataii generale intre clanurile lui Alex Barbaro din zona Tei si Ionut Mirea, zis „Boxerul”, o persoana si-a pierdut viata.

De altfel, in fiecare sector al Capitalei exista doua-trei astfel de clanuri implicate in traficul de droguri, proxenetism sau infractiuni de camata si taxe de protectie. Astfel, la nivelul Bucurestiului, cel putin 13 grupari interlope sunt cunoscute prin notorietatea dobandita.

Sectorul 1 este dominat de Clanul Geamanu, devenit celebru dupa ce cativa membri i-au furat limuzina lui Gigi Becali. Sandu Geamanu, liderul, se afla acum in puscarie, dupa ce in 2014 a fost condamnat definitiv la 27 de ani de inchisoare pentru omor. Acesta, impreuna cu alti trei asociati, au ucis in bataie un batran in 2011, de la care au furat bunuri in valoare de jumatate de milion de lei.

Tot in Sectorul 1 e si Clanul Sadoveanu, cunoscut si sub numele de clanul Belgienilor, condus de Cristian Mitrache, unul dintre cei mai longevivi interlopi din Capitala. Clanul este specializat in trafic de fiinte umane si proxenetism, fiind una din gruparile care au controlat multi ani piata prostituatelor din Capitala.

Continuarea aici …

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments