Monștri printre noi: 5 exemple de ucigași în serie și metodele lor malefice

Oamenii sunt capabili să comită acte de o cruzime ieșită din comun, unele chiar mai abominabile decât crimele. Este suficient să ne uităm la câțiva ucigași în serie descoperiți de-a lungul anilor. Ucigașii în serie sunt mai răi decât criminalii de rând. În cele mai multe cazuri, nu există substrat pasional sau intenție de răzbunare față de victimă, ci este vorba doar de o dorință de nestăpânit de a ucide. Pentru a-și duce la capăt aceste porniri, dar și pentru a încerca să scape nepedepsiți, ucigașii în serie apelează adesea la diverse tactici și subterfugii. În acest articol trecem în revistă cinci cazuri de ucigași în serie ale căror metode îți dau fiori.

0
86

1 Henry Howard Holmes și labirintul crimelor

Holmes a fost un ucigaș în serie care a trăit în secolul XIX și care a construit un conac ca un labirint, „Castelul crimelor”, unde a atras și ucis aproximativ 200 de oameni.

Henry Howard Holmes a fost unul dintre primii ucigași în serie cunoscuți din istorie. În afară de îndeletnicirea de ucigaș în serie, Holmes mai era și escroc de succes.

Ca să îi fie mai ușor să găsească victime, Holmes a deschis un hotel care mai târziu avea să fie cunoscut drept „Castelul crimelor”. De fapt, „castelul” era o casă al cărei ultim etaj fusese transformat în hotel.

Văzut din afară, era doar o clădire mare. Interiorul său, echipat cu pasaje și uși secrete, era proiectat ca un labirint cunoscut doar de Holmes.

Clienții care se cazau în această clădire deveneau în cele din urmă victimele lui Holmes. Victimele erau adormite cu cloroform, gazate, strangulate sau omorâte în bătaie.

Trupurile acestora erau apoi aruncate în gropi săpate în pivniță și acoperite cu var nestins sau cu acid. Cele mai multe victime au fost femei. Nu se cunoaște numărul exact, dar cele mai multe estimări indică 200 de morți.

2 Femei ucigașe în serie: Amelia Elizabeth Dyer și cei 400 de copii

Infractoare din epoca victoriană, englezoaica Amelia Elizabeth Dyer le promitea oamenilor că va avea grijă de copiii lor ilegitimi, încasa banii, iar apoi comitea crimele. Pe parcursul a 20 de ani a ucis peste 400 de copii mici.

Considerată numărul unu pe lista celor mai „prolifici” ucigași în serie din istorie, Amelia Elizabeth Dyer a fost o soră medicală care la un moment dat a rămas văduvă.

Pentru a se putea întreține, a început să aibă grijă de copii nedoriți (de obicei, ilegitimi) în schimbul unor sume de bani, cu promisiunea că avea să se îngrijească ea însăși de micuți și să îi dea spre adopție cuplurilor care nu puteau avea urmași.

Folosind această poveste, Amelia Elizabeth Dyer a început să adopte copii ilegitimi și să încaseze banii pentru fiecare caz în parte. Numai că, în loc să aibă grijă de copii, îi omora și le ascundea cadavrele.

În total, a făcut peste 400 de victime. A fost condamnată la moarte și spânzurată în iunie 1896.

3 Ucigași în serie din URSS: Andrei Chikatilo

Ucigaș în serie și canibal, Andrei Chikatilo a omorât 53 de femei și copii de-a lungul a 12 ani, atrăgându-i în locuri retrase. Poreclit „Măcelarul din Rostov” sau „Spintecătorul Roșu”, Andrei Chikatilo a fost un canibal, pedofil și ucigaș în serie rus.

În copilărie a fost extrem de timid, ceea ce s-a transformat în ură de sine cronică atunci când apropiații săi au aflat că este impotent. Această umilință avea să îi alimenteze viitoarele experiențe sexuale deviante și să îl facă să asocieze actele sexuale cu violența.

Continuarea aici …

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments