Angajat al DSP a câștigat aproape 9.000 euro brut în perioada stării de urgență

În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului din cadrul Direcțiilor de Sănătate Publică au crescut considerabil, ajungându-se și la 42.000 lei/lună brut (circa 8.700 euro) pentru un angajat.

0
214

Datele apar într-un raport al Curții de Conturi cu privire la gestionarea resurselor publice în perioada stării de urgență.

”În perioada stării de urgență, veniturile salariale ale personalului din cadrul DSP-urilor care au beneficiat de stimulentul de risc, ore suplimentare și venituri suplimentare conform Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, au crescut considerabil, ajungându-se spre exemplu la aproximativ 42 mii lei/lună brut pentru un angajat”, arată documentul citat.

Totodată, prin Ordonanța de urgență nr. 43/2020, din 6 aprilie, a fost aprobată acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.500 lei brut pe lună pentru medici, personalul medico-sanitar, personalul paramedical, inclusiv personalul auxiliar, implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

Raportul Curții de Conturi arată că prin Ministerul Sănătății s-au finanțat sumele reprezentând stimulentul de risc, în sumă de 2.500 lei/persoană, acordat cadrelor medicale care au gestionat pandemia COVID-19, în unități din sistemul de sănătate. Astfel, în luna mai pentru luna aprilie, la unitățile din rețeaua Ministerului Sănătății s-au finanțat plățile pentru un număr de 13.863 de beneficiari, conform tabelului de mai jos.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments