Un utilizator TikTok a distribuit recent un videoclip care arată un hamburger de la McDonald’s și o porție de cartofi prăjiți care se pare că stau într-o cutie, în interiorul unui dulap, din anul 1996. Deși mâncarea nu arată exact proaspătă, nu pare că are peste 20 de ani.
Utilizatorul TikTok, Aly Sherb, a împărtășit un videoclip în care apare bunica ei și prezintă conținutul unei cutii pe care spune că a păstrat-o în dulap. Cutia conținea un hamburger și o porție de cartofii prăjiți de McDonald’s, care au fost achiziționate inițial în 1996.
Meniul McDonald’s „mumificat”
Bunica prezintă reclama de pe punga cu fast-food, pentru cursele Nascar din 1996. Apoi scoate cartofii prăjiți, despre care spune că parcă ar fi căzut sub scaun „cu o lună în urmă” și spune că „nu au putrezit niciodată”.
Apoi scoate burgerul. Nu este clar ce burger a comandat inițial, dar tot ce a mai rămas în pungă este chifla și burgerul, care nu par să fie putrezite sau degradate.
Videoclipul se termină cu o remarcă făcută de bunică: „Hamburger în vârstă de 24 de ani, nu sunt sigură ce s-ar întâmpla dacă l-ai mânca”.
Videoclipul a fost vizionat de peste 3 milioane de ori.
Mai există și alți deținători de meniuri vechi
O poveste similară a apărut la începutul acestui an când un bărbat din Utah a arătat un burger în vârstă de 20 de ani de la McDonald’s care, de asemenea, nu putrezise.
„În mediul potrivit, hamburgerii noștri, la fel ca majoritatea celorlalte alimente, s-ar putea descompune. Dar, pentru a te descompune, ai nevoie de anumite condiții, în special de umiditate. Fără umiditate suficientă, fie în alimentele în sine, fie în mediu, bacteriile și mucegaiul pot să nu crească, așa că, prin urmare, descompunerea este puțin probabilă.
Deci, dacă alimentele sunt sau devin suficient de uscate, este puțin probabil să crească mucegai sau bacterii sau să se descompună. Alimentele preparate acasă, care sunt lăsate la deshidratat, ar putea avea rezultate similare. În mod similar, acest burger special este probabil uscat și deshidratat și în niciun caz nu același lucru cu ziua în care a fost cumpărat”, a spus directorul Field Brand Reputation pentru McDonald’s, Anne Christensen.
La acea vreme, Donald W. Schaffner, Ph.D., profesor distins și specialist în extindere pentru programul de absolvire în Știința Alimentelor de la Universitatea Rutgers, a declarat că explicația oferită de McDonald’s a fost un „răspuns complet faptic”.
Potrivit acestuia, din moment ce McDonald’s își gătește burgerii bine făcuți, o mare parte din bacterii sunt deja ucise. Dacă un burger este depozitat în condițiile potrivite (de exemplu, undeva uscat), acesta ar deveni pur și simplu deshidratat și ar deveni oarecum mumificat.