Culturi de cannabis în județul Iași. Mai multe persoane suspecte de trafic de droguri au fost reținute

0
352

Nu mai puțin de 18 percheziții domiciliare au fost efectuate pe raza județului Iași, unde au fost găsite culturi de cannabis. În urma acțiunii, au fost reținute mai multe persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deţinere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operaţiuni, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii, cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Întreaga acțiune a avut loc pe data de 1 septembrie, cu participarea procurorilor Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Iași și S.C.C.O. Vaslui .

În cauză există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros. De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (mdma-ecstasy, mdma-pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor de pe raza municipiului Iaşi şi a oraşului Hârlău. Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate două culturi de cannabis indoor şi outdoor, precum şi droguri de mare risc, a transmis printr-un comunicat D.I.I.C.O.T.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale, iar acțiunea s-a efectuat cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul IPJ Iași, precum și al jandarmilor din cadrul Brigăzii de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău  și Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași și IPJ IAȘI – Serviciul de acțiuni speciale.

 

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments