15 citate celebre și vorbe înțelepte rostite de Benjamin Franklin

0
1229

Benjamin Franklin (1706-1790) se numără printre Părinții Fondatori ai Statelor Unite ale Americii. Dincolo de cariera politică, a fost un scriitor de marcă, editor, om de știință, inventator și diplomat.

În istoria fizicii ocupă un loc important datorită descoperirilor sale cu privire la electricitate. A inventat paratrăsnetul şi lentilele bifocale. A fost primul ambasador american în Franţa, convingându-i pe francezi să intervină în Războiul de Independență al Statelor Unite.

Benjamin Franklin ne-a lăsat multe ziceri înțelepte la care să ne gândim. Iată 15 dintre cele mai importante citate celebre ale sale:

Abilitățile lui Benjamin Franklin din diferite domenii nu aveau limite, precum și capacitatea sa de a transmite idei complexe în cât de puține cuvinte posibil.

Cumpătarea pe care a cultivat-o încă din tinereţe, precum şi grijă de a nu răni orgoliul celorlalţi i-au deschis drumul către funcţii importante în politică şi diplomaţia americană.

S-a străduit toată viaţa să obţină cele mai mari virtuţi accesibile unui om, recunoscând în acelaşi timp, fără ipocrizie, că slăbiciunile şi tentaţiile tipic omeneşti l-au înfrânt în numeroase ocazii.

În ciuda acestui fapt, aspectele mai puţin lăudabile ale personalităţii lui Franklin nu sunt de ajuns pentru a eclipsa realizările şi influenţa acestui simbol al Americii timpurii.

Cum ți se par aceste citate? Care dintre ele îți place cel mai mult? Scrie opinia ta într-un comentariu.

De asemenea, dacă vrei să afli mai multe despre acest om extraordinar, îți recomandăm să citești cartea Povestea vieții mele, autobiografia lui Benjamin Franklin, disponibilă aici.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments