Focare de COVID-19 la mai multe unități spitalicești din Iași

0
318
Cremona Hospital Intensive Care for the most serious patients infected with the COVID19 Coronavirus virus doctors during the administration of drugs for therapy Coronavirus outbreak, Cremona, Italy - 23 Mar 2020, Image: 508895839, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Carlo Cozzoli / Shutterstock Editorial / Profimedia

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi informează cu privire la apariţia a mai multor focare Covid-19 în spitalele din județ. La Spitalul Clinic de Urgență Sf. Spiridon din Iași, la unitatea de transfuzii au fost diagnosticate pozitiv cinci cadre medicale. Aici s-a decis ca personalul să fie izolat la domiciliu, iar spațiile unității vor fi dezinfectate până la finalizarea anchetei epidemiologice. Un alt focar a fost depistat la Maternitatea Cuza Vodă din Iași unde cinci cadre medicale de la Laboratorul de Analize medicale au fost depistate cu COVID-19 în urma testării. Și în această situație au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea virusului.

La Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași sunt confirmate cu noul coronavirus 27 de cadre medicale.

Cadrele sunt izolate la domiciliu, au colaborat cu Spitalul de Boli Infecțioase și cu DSP în vederea izolării. Personalul rămas în serviciu este cel cu test negativ, a fost reorganizat programul de lucru încât să se lucreze pe echipe 12 cu 24. Vor fi retestate persoanele negative după 6-7 zile pentru a evita orice situație care ar putea să apară, aceste persoane care sunt negative să nu fie în perioada de incubație, a declarat dr. Cătălina Ionescu, directorul medical al Spitalului pentru Copii Sf. Maria din Iași.

Au mai fost șapte cazuri de infectări la Institutul de Psihiatrie Socola din Iași, tot la Laboratorul de Analize Medicale. Cele mai multe cazuri au fost confirmate la Casa de Bătrâni și Bolnavi Papa Ioan Paul al II-lea unde în urma testării au fost depistate 63 de persoane, din care 26 de salariați și 37 de beneficiari.

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentDomeniul public, trecut cu japca în administrarea unui restaurant
Articolul următorDaniela Crudu, plătită cu 80.000 euro pentru o noapte de amor. Surpriză: cine a fost la ea
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments