Cazuri de COVID-19 la spitalele din Iași. Au fost înregistrate focare la Spitalul „Sf. Spiridon” și la Institutul de Psihiatrie „Socola”

0
288

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a anunțat apariţia a două focare COVID-19 la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași unde au fost depistate zece cazuri și șase cadre medicale infectate la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Spiridon” din Iași. Pacienţii confirmati sunt izolaţi în spital şi monitorizaţi. Cadrele medicale sunt izolate la domiciliu şi monitorizate de medicii de familie. Anchetă este în desfășurare. S-a efectuat dezinfecţia spaţiilor.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică informează cu privire la actualizarea numărului de persoane confirmate cu noul coronavirus în cadrul a patru focare. Este vorba de Centrul de Servicii Sociale „Gulliver” unde au fost confirmate cu noul coronavirus încă 12 persoane, din care șase salariaţi şi șase beneficiari.

În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 21 de persoane: 15 beneficiari şi 6 salariaţi. Beneficiarii pozitivi au fost izolaţi într-o locaţie special destinată. Salariaţii au fost izolaţi la domiciliu, au transmis reprezentanții DSP Iași.

Peste 50 de salariați de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihici Hârlău au fost confirmaţi cu noul coronavirus. În cazul acestui focar, iniţial au fost confirmate cu noul coronavirus 26 de persoane.

La testarea din data de 26 octombrie 2020 a personalului au mai fost depistaţi 51 de angajaţi pozitivi. Aceştia se vor izola la domiciliu unde vor fi monitorizaţi de medicii de familie, au mai spus reprezentanții DSP Iași.

În cazul focarului de la Spitalului pentru Copii „Sf. Maria” din Iași au fost depistate 27 de cazuri în total.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments