Au fost puse la punct detaliile tehnice ale viitoarei Săli Polivalente „Regina Maria”

0
320

Sala Polivalentă „Regina Maria” este unul dintre cele mai importante investiții de la nivelul municipiului Iași motiv pentru care la sfârșitul acestei săptămânii a avut loc o ședință de lucru la care a participat Manuela Irina Pătrășcoiu, președintele Companiei Naționale de Investiții, și Mihail Veștea, secretar de stat Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. La discuții au participat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Mulțumesc echipei care a lucrat la acest proiect frumos și mulțumesc și echipei guvernamentale cu care m-am întâlnit astăzi pentru seriozitatea și responsabilitatea cu care tratează acest proiect important nu doar pentru orașul și județul nostru, ci pentru întreaga regiune. Până acum am mai avut o serie de discuții la Guvern despre finanțarea acestui proiect și am încredere că Sala Polivalentă «Regina Maria» se va regăsi în curând printre prioritățile Companiei Naționale de Investiții, a declarat primarul Mihai Chirica.

Sala Polivalentă „Regina Maria” va face parte dintr-un complex sportiv regional pentru tineret, alături de viitorul Stadion Municipal „Regele Ferdinand”, care va fi construit pe un teren al municipalității din zona Moara de Vânt, în imediata vecinătate a Spitalului Regional de Urgență. Sala va avea o capacitate de peste 10.000 de locuri, spații de parcare, accese și spații cu specific comercial și alte funcțiuni. De asemenea va avea și o sală de sport auxiliară de aceeași mărime a suprafeței de joc necesară antrenamentelor dinaintea competițiilor oficiale. Valoarea proiectului este estimată la 259.261.804,69 lei, cu TVA (circa 54 de milioane de euro), din care partea de construcții și montaj reprezintă 235.773.565,94 lei, cu TVA.

Noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria și va avea următoarele caracteristici principale: regim de înălțime: D parțial + P + 2 E + 3 E parțial, suprafața demisolului: 11.000 de metri pătrați, suprafața construită: 13.500 de metri pătrați, suprafața desfășurată: 49.500 de metri pătrați, înălțimea maximă: 28 de metri, suprafața maximă a terenului de joc (pentru gimnastică): 60 metri x 30 metri. Clădirea noului imobil va prelua rolul de principală facilitate pentru competiții și spectacole în Municipiul Iași și în zona periurbană a acestuia. De asemenea, sala va fi folosită în permanență ca bază de antrenament pentru sportivi (handbal, baschet, volei etc.). Astfel, zonele funcționale de bază ale clădirii vor consta în: sală pentru competiții și spectacole, spații pentru sportivi și oficialii meciurilor, spații pentru presă și alte spații conexe pentru public, au transmis reprezentații Primăriei Municipiului Iași.

Terenul principal va găzdui mai multe tipuri de competiții: gimnastică (29 metri x 44 metri), handbal (20 metri x 40 metri), baschet (15 metri x 28 metri) și volei (9 metri x 18 metri). Numărul total de locuri în tribune pentru spectatori va fi de 10.212, împărțite astfel: 3.194 la parter, 2.304 la etajul I, 4.714 la etajul II și 106 la etajul III (dedicat presei). Sala va avea multiple facilități de servire pentru public, spații comerciale, garderobe, grupuri sanitare, puncte de prim ajutor, terase exterioare etc, precum și sisteme moderne de comunicare, multimedia și sonorizare.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments