Ministrul Nelu Tătaru: „Limitarea activităților ne face să avem o scădere a numărului de cazuri”

0
44

Doar într-o singură zi au fost înregistrate 10.000 de noi îmbolnăviri motiv pentru care au fost luate mai multe restricții. Aflat într-o vizită de lucru la Iași, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că sunt reevaluate circuitele pentru patologia cu SarsCov2 și că odată cu impunerea noilor măsuri, se așteaptă că în două săptămâni să fie înregistrată o scădere a numărului de cazuri.

În acest moment sunt în evaluare acele circuite care au fost adoptate la un moment dat pentru patologia SarsCov2 și patologia non-COVID. În contextul concomitenței celor două patologii spitalele de fază III care au fost dedicate la început non-COIVD sunt cele care dincolo de patologii deservesc și izolatoare sau chiar paturi de Terapie Intensivă pentru cei care au comorbidități și au primit o activitate medicală în acest spital, a declarat la Iași, ministrul Sănătății Nelu Tătaru.

Autoritățile au transmis că prin Comitetele Județene din fiecare regiune sunt asigurate toate dotările necesare pentru  a trata bolnavii pe deoparte, și pe de altă parte pentru a lua măsuri de protecție sanitară.

La nivel național l Comitetul pentru Situații de Urgență avem acea decizie în care avem cumulul necesar de dotare, de personal pe care trebuie să îl dirijăm în teritoriu. La nivelul Comitetului Județean aceste dotări sunt dirijate acolo unde este nevoie, a mai spus ministrul.

De luni vom putea circula doar în anumite condiții în intervalul orar 23.00-05.00 și doar pe bază de declarație pe proprie răspundere.

Restricțiile conform criteriului epidemiologic ar trebui să vedem ca și efect două-trei săptămâni. Condițiile pentru așezarea într-un platou rămân aceleași care vor rămâne și peste două-trei săptămâni dacă vrem să avem o scădere. Avem 10.000 de cazuri și o să vedeți că sistemul rezistă. Contează foarte mult dacă în aceste 10.000 de cazuri sunt și cele grave, de Terapie Intensivă care să necesite o continuare a extinderii capacității.

Se dorește ca evoluția cazurilor să fie pe un trend descendent în următoarea perioadă.

Evoluția din luna septembrie este una în creștere, dată în comunitate. Orice activitate economică, socială, transport în comun, tot ce a însemnat eveniment a dus la creșterea transmiterii. Limitarea acestor activități ne face să avem o scădere a numărului de cazuri. Dacă le-am impus înseamnă că trebuia să le luăm și trebuie respectate. Aceste restricții au fost de la început și eu și dumneavoastră am putut vedea în ce măsură au fost respectate. Cred că a venit momentul ca fiecare dintre noi să realizeze că măsurile sunt impuse pentru a fi respectate, a mai completat ministrul Sănătății.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments