Planul secret al lui Orban pentru vaccinare s-a aflat. PRO România a demascat manevra lui

0
124

Guvernul se pregătește de campania de vaccinare împotriva noului coronavirus. Deși premierul Ludovic Orban a spus că primii care vor fi vaccinați sunt medicii și persoanele vulnerabile, totuși există o clasă aparte: demnitarul/funcționarul guvernamental.
Planul secret al lui Orban pentru vaccinare s-a aflat

Astfel că în cadrul Guvernului, pe la toate ministerele se rostogolește o circulară prin care li se cere oamenilor să se înscrie pe lista pentru vaccinare împotriva Covid-19.

De altfel, la solicitarea Ministerului Sănătății, fiecare minister trebuia să trimită până pe data 16.11. 2020 lista cu cei care doresc să se vaccineze împotriva Covid-19. O astfel de circulară a fost transmisă, de altfel, în cadrul fiecărui minister.

La nivel oficial, Guvernul nu a anunțat un astfel de demers în spitale, ca să se vadă câți medici doresc să se vaccineze. În plus, nu a început niciun recensământ pentru persoanele vulnerabile care ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva Covid-19.

De altfel, Pro România cere premierului Ludovic Orban să spună dacă a trimis o circulară în guvern, potrivit căreia demnitarii şi funcţionarii ar avea prioritate la vaccinul împotriva COVID.

Prin vocea deputatului Gabriela Podaşcă, partidul lui Ponta cere să ştie care au fost criteriile pe baza cărora s-ar fi luat această decizie, precum şi dacă documente similare au fost trimise în şcoli sau spitale.
Ce răspunsuri așteaptă PRO România de la prim-ministru

„În urma informațiilor apărute în presă, PRO România solicită prim-ministrului să prezinte de îndată, public, răspunsuri la următoarele întrebări:

1. Confirmați că această circulară a fost trimisă la solicitarea dumneavoastră?

Podaşcă: Au fost trimise documente similare și spre spitale, școli, persoane vulnerabile?
2. Au fost trimise documente similare și spre spitale, școli, persoane vulnerabile sau instituții de siguranță națională?

3. Care sunt criteriile pe baza cărora a fost stabilită această ordine de vaccinare?

4. Care este motivul pentru care această prioritizare se face în spatele ușilor închise, fără transparență decizională?

Podaşcă: România nu a angajat nicio comandă pentru vaccinul anti-SARS-COV2
5. Care este temeiul pentru întocmirea acestor liste în contextul în care România nu a angajat nicio comandă pentru vaccinul anti-SARS-COV2?

Oamenii au dreptul să fie informați, măcar acum, în ceasul al 12-lea, legat de discuțiile care se poartă pentru campania de vaccinare. Este vorba despre viețile a milioane de români!”, a notat deputatul Gabriela Podaşcă, marţi, pe pagina sa de Facebook.

De altfel, despre campania de vaccinare împotriva noului coronavirus, președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă azi, la Palatul Cotroceni.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments