Centrul de Neurochirugie de la Iași, recunoscut la nivel internațional

0
334

Spitalul de Neurochirurgie din Iași este unul dintre cele mai căutate centre de profil din țară și din străinătate. Dotările de ultimă generație și profesionalismul echipei medicale au contribuit la crearea unui sistem medical eficient, pentru pacientul cu afecțiuni grave.
„În acest an, ne-am asumăm orice risc pentru a salva viața bolnavilor. Am avut perioade în care, zece la sută din pacienții au fost depistați pozitiv cu virusul COVID-19. Suntem în momentul de față în plan de a finaliza și instala un Laborator de Radiochirurgie Stereotactică de tip Gamma Knife care va schimba radical modul de percepție, de tratament al pacienților cu afecțiuni neurochirurgicale. În tot acest timp partener, dar și susținător al Spitalului de Neurochirurgie Iași a fost în permanență Consiliul Județean. Împreună am reușit să pune Iașul pe harta medicală a României, dar și a Europei. Din adâncul inimii vreau să îmi exprim recunoștința față de echipa mea. Avem medici de elită, dedicați, care au avut ca obiectiv principal pacientul. Iar astăzi, medicii noștrii sunt căutați de bolnavi din întreaga țară”, a precizat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Peste 2000 de pacienți din 32 de județe ale României, dar și din străinătate au fost tratați în Spitalul de Neurochirgie Iași, doar în anul 2020. De la începutul anului și până în prezent, în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au fost internați aproximativ 5200 de bolnavi. Medicii din Spitalul de Neurochirurgie Iași au ajuns un reper pentru întreaga țară, în unitatea medical ieșeană fiind tratate cele mai grave cazuri din România.
“Am traversat un an atipic din punct de vedere medical, confruntându-ne cu o situație epidemiologică cu risc major de îmbolnăvire – infectarea cu virusul COVID-19. În anul 2020 în Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași au fost internați până acum aproximativ 5200 de pacienți. Aproape jumătate dintre aceștia sunt bolnavi din orașele mari ale țării, dar și din străinătate. Spitalul de Neurochirurgie Iași a ajuns să trateze cele mai grave cazuri medicale. Am avut peste 2000 de pacienți veniți atât din străinătate, dar și din județele mari ale țării care s-au prezentat în unitatea noastră medicală cu tumori grave, malformații arterio-venoase cerebrale, malformații arterio cerebrale deosebit de grave, dar și fracturi complicate de coloană”, a mai spus managerul.

La Iași au fost tratate peste zece cazuri grave din străinătate, din țări precum Iordania, Italia, Spania, Republica Moldova sau Ucraina. Doar din București au fost tratați 14 pacienți, în unitatea noastră medicală fiind internați bolnavi din cele mai îndepăratete județe ale Iașului, de exemplu: Cluj, Timișoara, Hunedoara, Tulcea, Maramureș și lista poate continua. Vorbim de cazuri grave, cu patologii complicate, pacienți care au fost refuzați de spitalele din țară.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentA treia rectificare bugetară într-un an
Articolul următorAdrian Florin Boca: „Iașul are nevoie și de niște «ambasadori» la nivel central”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments