A fost elaborată strategia de vaccinare Ministrul Nelu Tătaru: Sunt șase firme care au semnat cu comunitatea europeană pentru a livra acest vaccin

0
342

Aflat într-o vizită de lucru la Iași, ministrul Sănătății Nelu Tătaru a declarat că a fost elaborată o strategie de vaccinare a populației împotriva COVID-19. La nivelul U.E. ar fi vorba de șase firme care ar trebui să livreze vaccinul, și pentru România. El va fi administrat gratuit și doar cu consimțământul fiecărei persoane în parte. Conform actelor normative, ar exista anumite categorii de persoane care ar fi prioritare: cadrele medicale, cei din domeniul social cât și personalul din domenii cheie.

Toate cele șase firme sunt în grafic faza de autorizare a vaccinului. În Statele Unite sunt primele autorizări care vin, urmând ca la începutul lunii viitoare Agenția Europeană a Medicamentului să evalueze și să dea avize. Fiecare dintre aceste firme au un grafic de livrare. La nivelul Comunităţii Europene, noi reprezentăm 4,6% din fiecare livrare care se va face lunar. Odată cu obţinerea acestor avize de la Agenţia Europeană a Medicamentului, se poate face livrarea către statele membre, a declarat ministrul.

La nivel național există un circuit de distribuire a vaccinului pentru că acesta diferă de la companie la alta și necesită condiții speciale de depozitare.

În acestă strategie de vaccinare vom urmări pas cu pas transportul acestuia, depozitele centrale, ergionale, centrele de vaccinare, care sunt priorităților, urmărirea celor care au făcut vaccinul. După cum știți, sunt șase firme care au semnat cu comunitatea europeană pentru a livra acest vaccin. Dintre acestea șase avem trei firme care lucrează pe ARN mesager, două pe virus atenuat și o firmă pe proteină, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments