Antibiotice Iași este una dintre cele mai prospere și competitive companii la nivel internațional

0
127

Societatea reprezintă o sursă importantă pentru investiții și tot ceea ce înseamnă dezvoltare în domeniul medical. Viitorul Guvern promite că va încuraja producerea de medicamente generice și de elaborarea unor terapii inovative care ar urma să fie decontate de la bugetul de stat. Pe fondul crizei mondiale generate de răspândirea virusului SARS-Cov 2, compania Antibiotice a fost identificată de partenerii internaționali ca un important și sustenabil producător de medicamente antiinfecțioase sterile injectabile. Câștigarea de licitații în sistem internațional demonstrează recunoașterea calității produselor companiei și disponibilitatea de a oferi acces populației Europei la medicamente de maximă importanță folosite în tratamentul bolilor asociate acestei pandemii.

Pentru noi, vizita de astăzi de la Antibiotice, reprezintă un momemnt de bucurie și de încredere pentru că am văzut o companie mare, prosperă și cu un plan de investiții extrem de ambițios. Evident, planul de investiții al acestei companii trebuie să meargă umăr la umăr cu planul de sănătate pe care Guvernul viitor și-l propune. Planul nostru de guvernare mai ales pe partea de medicamente urmărește creșterea consumului de medicamente generice și în același timp, de reevaluare a tehnologiilor pentru terapii inovative decontate de la bugetul de stat, inclusiv, o reevaluare a activității Agenției Medicamentului care să stimuleze noi terapii, a declarat prim-vicepremierul Raluca Turcan la Iași.

În primele 9 luni, Antibiotice și-a menținut poziția de lider în piața farmaceutică relevantă din România, cu o cotă valorică de 14%.

Aici la Antibiotice Iași există o mare resursă de dezvoltare prin finanțarea pe fondul de coeziune a unor proiecte de cercetare ample, de dezvoltare a procedurilor inovative și avem convingerea că întreaga echipă de la Antibiotice, va putea să beneficieze și să folosească această oportunitate pe care noi am creat-o împreună cu președintele Klaus Iohannis în momentul în care am deblocat cea mai mare sursă de finanțare de care a beneficiat România până acum, a mai spus Raluca Turcan.

Societatea a demarat cercetarea și testarea de dezinfectanți produși pe fluxurile proprii, două soluții dezinfectante pentru suprafețe ambalate în flacoane de 1 și 5 litri conform autorizației de punere pe piață eliberată de Institutul Cantacuzino.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments