Defecțiuni tehnice la mai multe spitale din Iași. Una dintre cele mai importante stații de oxigen s-a defectat

0
76

Pe parcursul nopții, stația de oxigen care alimentează două spitale de importanță majoră în lupta împotriva COVID-19 s-a defectat. Vorbim despre Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Boli Infecțioase care a rămas fără oxigen din cauza unei defecțiuni tehnice. Consiliul Județean Iași a declarat că au fost depuse mai multe adrese prin care se solicitau intervenții de urgență la această stație însă defecțiunile nu au fost remediate nici până astăzi.

Domnul manager ne-a înștiințat despre starea precară a fabricii de oxigen pe care cele două spitale o împart: Spitalul de Pneumoftiziologie și Spitalul de Boli Infecțiase. Noi am avut o ședință prin care am aprobat sumele necesare de către Consiliul Județean pentru ca aceasta să intre în reparații care descoperim că erau solicitate în regim de urgență încă din aprilie anul acesta. Până acum, Consiliul Judedețean nu a avut timp să răspundă acestor strigăte de ajutor.

Asta a dus la utilizarea la maxim a fabricii care nu e făcută să funcționeze la două linii și în același timp și la o capacitate de peste 100%. A început să dea rateuri. Astă noapte a picat unul dintre compresoarele care ridică presiunea de oxigen către saloane. S-a găsit găsit o soluție întermediară. Acum rămâne să finalizăm cât mai repede, a declarat Marius Dangă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Probleme ar fi fost și la Secția exterioară de la Lețcani unde au fost mai multe căderi de curent.

S-au înregistrat niște fluctuații la furnizarea cu energie electrică, variază foarte mult tensiunea. Am avut o întâlnire cu cei de la EON să vedem ce se poate face. Din punctul nostru de vedere o să încercăm să instalăm niște surse noninteruptibile pentru a asigura tensiunea normală, a declarat Alina Popa, directorul Euronest.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments