Proiecte imobiliare de succes în Iași. Dezvoltatorii ieșeni și-au câștigat dreptatea în justiție

0
550

Ani de zile o parte din dezvoltatorii din Iași au construit sub amenințările reclamangiilor care s-au dovedit în justiție că sunt nefondate. Acesta este și cazul omului de afaceri Daniel Niculiță care a reușit să construiască proiecte imobiliare de succes în Iași, în ciuda presiunilor la care a fost supus ani la rând. După nenumăratele plângeri, dezvoltatorul a fost nevoit să se apere în instanță dar și pentru a demonstra că blocurile construite de el sunt în legalitate. Toate reclamațiile s-au dovedit a fi nefondate, Daniel Niculiță demonstrându-și nevinovăția prin justiție. Drept urmare, acesta a câștigat procesele înaintate de reclamangii care au ajuns să fie buni de plată.
Piața imobiliară din Iași a avut un trend ascendent în ultimii ani mulțumită oamenilor de afaceri care au făcut investiții importante pentru ca orașul să fie unul occidental. Numărul ansamblurilor rezidențiale este într-o continuă creștere atât în municipiu cât și în zonele din apropiere. Chiar dacă aceste proiecte vin în sprijinul comunității și aduc sume importante la bugetul local, ideea de nou nu este întotdeauna primită cu brațele deschise. Nu de puține ori dezvoltatorilor li s-au pus piedici pentru a nu-și duce la îndeplinire proiectele imobiliare care s-au dovedit ulterior ca fiind legale și de succes. Astfel, mulți dintre oamenii de afaceri din Iași au mers chiar în instanță pentru a-și apăra drepturile.
Omul de afaceri și-a demonstrat nevinovăția în justiție
Daniel Niculiță este unul dintre investitorii care a construit blocuri în cele mai bune zone din oraș. Deși proiectele sale imobiliare erau în legalitate, atât din punct de vedere tehnic cât și ca documentație, cetățenii au depus nenumărate plângeri fiind nemuțumiți de faptul că se construiește în oraș. Unul dintre exemple ar putea fi blocul construit pe strada Moldovei nr.30. Ani la rând, Daniel Niculiță a fost acuzat de vecini că imobilul nu ar fi respectat înălțimea clădirilor din zonă deși acesta a obținut autorizația eliberată de Primăria Municipiului Iași. Omul de afaceri a fost purtat patru ani prin instanță pentru plângeri nefondate, din 2016 până în 2020.


A fost anulată autorizația care nu mai era oricum valabilă pentru că proiectul era modificat. Autorizațiile noi din 2017 sunt cele valabile care au stat la baza intabulării blocului și sunt corecte, emise de Primărie ceea ce a observat și instanța și de asta le-a dat reclamanților respingere de nelegalitate, a declarat Daniel Niculiță.
În toți acești ani, vecinii au încercat să îî pună piedici făcând sesizări la toate autoritățile în speranța că îl vor lăsa fără autorizație. În final, instanța i-a dat câștig de cauză dezvoltatorului.
Exemple de proiecte imobiliare finalizate cu succes sunt nenumărate în municipiul Iași. Multe dintre ele au revitalizat zone, unele chiar centrale din Iași, care stăteau în paragină de ani zile. Foarte important de menționat ar mai fi faptul că ansamblurile rezidențiale au adus un plus de confort și cetățenilor care locuiesc în apropierea lor, pentru că proiectele sunt prevăzute cu spații verzi și comerciale, locuri de joacă, săli de sport sau chiar terenuri pentru petrecerea timpului liber.
Iașul, orașul investițiilor imobiliare de succes
Ușor nu a fost nici în cazul blocului construit de dezvoltatorul Daniel Niculiță în Rondul Vechi. Nu mai puțin de șase milioane de euro au fost investite în Ansamblul Rond Vechi Residence, proiectul dispunând de o gamă variată de apartamente spațioase cu 1,2 și 3 camere decomandate, cu parcări supra și subterane. Din cauza malului care s-a surpat din cauza unei hrube, Daniel Niculita a cheltuit peste 500.000 euro în consolidarea și îmbunătățirea terenului.

Au fost efectuate lucrari ample pentru care s-au folosit nu mai puțin de 350 de piloți forați cu înălțimea de 12 metri și cu diametrul variind de la 40 cm la 90 cm. Pentru a aduce blocul la cel mai înalt standard de calitate, echipa de arhitecți și ingineri a luat toate măsurile necesare pentru a asigura stabilitatea terenului și rezistența clădirii care se află aproape jumătate îngropată sub pământ. Expertiza tehnică a arătat că blocul este cel mai sigur din Iași, el fiind proiectat pentru a rezista la seisme cu magnitudinea de 9 grade pe scara Richter.
Bani investiți și locuri de muncă
Conform unor statistici făcute anul trecut, în doar patru ani, zeci de persoane fizice și jurdice au contribuit cu cinci milioane de euro la bugetul local al Primăriei Municipiului Iași doar prin taxe și impozite. Din acești bani, autoritățile locale au modernizat orașul și s-au creat sute de locuri de muncă.

Un alt exemplu este cel al dezvoltatorului Cătălin Tudosă care a construit cartierul Vișoianu unde locuiesc sute de familii. Acestea beneficiază de toate facilitățile începând de la magazine până la farmacii, saloane de coafură, cabinete medicale. Practic, tot ceea ce este necesar pentru o viață liniștită, departe de agitația orașului.
Dacă nu am fi noi cei care să construim pentru orașul nostru, cui am lăsa Iașul? De-a lungul experienței pe care am dobândit-o de când am intrat pe piața imobiliară am avut parte și de o serie de presiuni, dar și amenințări, în ultima perioadă chiar agresive verbal. Nu văd de ce un om ca mine care își dedică timpul, toate investițiile pentru a dezvolta oraşul deranjează. În această perioadă sunt foarte ocupat cu proiectele mele și nu am reușit să dau curs modului în care am fost șantajat prin presă sau prin diferite mijloace media de defăimare, declara Cătălin Tudosă pentru 7 Est.

5 1 vote
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments