Polițiștii rutieri au dat sute de amenzi șoferilor. Cele mai multe au fost pentru viteză și peste 60 de permise auto au fost suspendate

0
43

Poliţiştii Serviciului Rutier Iaşi au acţionat pe raza de competenţă – drumurile publice din judeţ – pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă, consumul de alcool la volan. În numai patru zile, au fost aplicate 689 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 198 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, 9 pentru depăşiri neregulamentare, 28 pentru abateri săvârşite de pietoni, 10 conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, iar restul pentru alte abateri.
Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 66 permise de conducere (23 pentru viteză, 9 pentru depăşiri neregulamentare, 4 pentru neacordare prioritate pietoni, 10 conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice) şi au retras 21 certificate de înmatriculare.
La data de 24 ianuarie, un bărbat, de 39 ani, din jud. Vaslui a condus un auto, pe DE 583, pe raza oraşului Podu Iloaiei, având în urma testării alcoolscopice valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost sancţionat cu amendă în cuantum de 2.900 lei şi cu reţinerea permisului de conducere pentru 90 de zile, au transmis polițiștii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments