UPDATE Incendiu la Spitalul Matei Bals din Capitala: Patru persoane au murit. Pacientii au fost evacuati si a fost declansat planul rosu

0
98
Un incendiu a izbucnit vineri dimineata la parterul unui corp de cladire al Spitalului „Matei Bals” din Capitala, fiind declansat planul „rosu”. Trei persoane sunt carbonizatre, iar o persoana este in resuscitare.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de cladire. Potrivit pompierilor, in cladire erau aproximativ 100 de persoane. Incendiul a fost stins, iar pacientii evacuati au fost transportati catre alte spitale.Procurorii din parchetul Capitalei s-au autosesizat si au deschis o ancheta, potrivit unor surse judiciare citate de Ziare.com.
7.25 Raed Arafat: La ora 5.03 incendiul a fost anunțat prin apel la 112, la 5.13 a fost pimul echipaj sosit, iar la 5.14 a fost declanșat planul roșu. La acest moment, intervenția este finalizată, nu mai sunt persoane de evacuat.
Rămâne problema celor care vor investiga cauzele incendiului, asupra cărora nu vom specula. În afară de cei 4 decedați, nu există persoane care au suferit probleme grave din cauza incendiului. Nu mai avem pacienți cu arsuri.
Colonel ISU – ardea cu flacără deschisă la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, au fost afectate 4 saloane, cu dehajări mari de fum și cu posibilitate de extindere la etajul 1 spre fațadă.
Voiculescu: Toți pacienții au fost transferați fie la alte spitale, fie în alte secții

Streinu Cercel: Pacienții erau cu forme medii și severe de COVID, primeau oxigen. Avizele sunt în ordine. Ultima linie de oxigen a fost montată în noiembrie.

07.23: Serviciul de ambulanță și spitalul Floreasca au mobilizat medicii și asistentele de acasă pentru a gestiona situația.

07.22 Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu spune că pacienții au fost transferați la alte spitale și nu există pacienți cu arsuri, din informațiile de până acum.

07.16 Raed Arafat anunță că sunt patru morți: trei persoane carbonizate și o persoană rănită care nu a mai putut fi resuscitată. El a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Incendiul a fost lichidat și nu mai avem alte persoane grav rănite, rămâne să fie investigată cauza incendiului, a mai precizat el. Arafat a mai spus că nu vrea să speculeze asupra cauzei incendiului.

07.15 Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a ajuns la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

„Pacienţii sunt evaluaţi. Până acum au fost transferaţi la „Victor Babeş” patru pacienţi. După informaţiile mele, cu siguranţă vor fi şi alte transferuri. Pacienţii sunt evaluaţi în acest moment în camera de gardă la „Matei Balş”. Este clar că este o problemă şi vorbim despre institutul cel mai bine finanţat din această ţară. De asemenea, vorbim despre spitalul care a tratat, sunt două spitale mari în Bucureşti care au tratat, foarte mulţi pacienţi, au fost folosite la capacitate până astăzi. (…) În acest moment, nu am decât informaţiile acestea că există trei decese deja”, a afirmat ministrul, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 7.05: Patru pacienti de la Institutul „Matei Bals” au fost deja transferati la Institutul „Marius Nasta” din Capitala, a informat managerul unitatii medicale, Beatrice Mahler.

UPDATE ora 7.00: „Trei persoane au fost gasite in salon (n.r. – decedate). (…) Dupa ce s-a degajat fumul au fost gasite trei persoane in salonul in care era incendiul. Restul sunt transportati la mai multe spitale. Sunt cu COVID. Nu au alte probleme”, a declarat secretarul de stat in MAI Raed Arafat pentru Agerpres.

Intrebat daca dintre cei transportati la alte spitale sunt persoane care se afla in stare grava, Arafat a raspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

UPDATE ora 06.58: Ministerul Sanatatii anunta ca a inceput deja transferul spre alte spitale si in alte corpuri ale spitalului. „Mai sunt persoane aflate in ambulante pentru a fi sub supraveghere, nu sunt grav, doar din precautie”, a transmis Bogdan Oprea.

UPDATE ora 6.49: O parte din pacienti vor ajunge la Institutul Marius Nasta.

„Vom putea primi pana la 36 de pacienti. Medicii, asistenti si infirmieri s-au mobilizat si au venit de acasa. Asteptam aici”, a declarat medicul Beatrice Mahler.

UPDATE ora 6.46: Ministerul Sanatatii anunta ca se cauta solutii, peste tot unde se gasesc locuri disponibile „Analizam toate scenariile. Important este sa ajunga repede, este una dintre prioritatile noastre acum”, a transmis Bogdan Oprea.

UPDATE ora 6.33: Ministerul Sanatatii anunta ca trei persoane au decedat .”Din pacate, au fost gasite primele victime. Trei persoane carbonizate si o alta aflata in resuscitare”, se arata intr-o informare a MS.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, este in drum spre spital.

Pacientii, transportati catre alte spitale

Pacientii evacuati au fost transportati catre alte spitale

„La fata locului actioneaza toate resursele disponibile pentru salvarea persoanelor: ambulante, autosp pentru victime multiple, spital mobil, descarcerare.

In sprijinul pompierilor au fost mobilizate forte ale Politiei Capitalei si Jandarmeriei Bucuresti.

Pacientii raniti au fost preluati de ambulantele smurd si vor fi transportati la alte spitale.

Interventia este condusa de inspectorul sef al ISUBIF”, a transmis Daniel vasile purtator de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov

UPDATE. Autoritatile anunta ca incendiul a fost stins. „Incendiul este stins, nu se mai observa flacara. Au fost degajari mari de fum pe casa scarii de la parter catre ultimul nivel”, a mai precizat Vasile.

A fost activat planul rosu

„Din informatiile de la fata locului, pacientii au fost evacuati, nimeni nu este ranit si incendiul este sub control. Ministrul Sanatatii este in drum spre spital”, a transmis Bogdan Oprea de la Ministerul Sanatatii.

Incendiul a izbucnit la un pavilion al spitalului Matei Bals. La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a fost declansat planul Rosu de interventie, a transmis Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti-Ilfov

„Incendiul s a manifestat la parterul unui corp de cladire cu regim de inaltime P+3, pe doua laturi. Au fost constituite echipe de cautare si salvare a persoanelor si se realizeaza evacuarea lor.

Potrivit informatiilor furnizate, in cladire se aflau aproximativ 100 de persoane”, a transmis Daniel Vasile.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂziare.com
Articolul precedentUSAMV Iași va deschide un centru de vaccinare în campus
Articolul următorAu aparut noile condiții ale Concediului de Maternitate.
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments