Redeschiderea școlilor a fost gândită în cele mai mici detalii. Declarațiile ISJ Iași

0
77

Pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță sunt luate în calcul mai multe elemente pentru ca actul didactic să se poată realiza în cele mai bune condiții.
Școala va începe de luni, desigur prin raportare la scenariile de funcţionare pentru fiecare localitate. La acest moment, toate unităţile de învăţământ analizează şi propun prin intermediul Consiliilor de Administrație scenariul de funcţionare prin raportare la rata de incidentei cumulate pe ultimele 14 zile. Aceasta propunere va fi avizata de DSP Iaşi, urmând ca acestea să fie aprobate prin hotatare a CJSU. În acest context, aş vrea să vă spun, la nivelul şcolilor s-au făcut pregătiri, reorganizări ale spaţiilor şcolare că de luni să fie primiţi cei şcolarii şi preşcolarii din toate unitățile din județ.
La acest moment, din verificările pe care le-am făcut putem constantă că există măşti, dezinfectat pentru toată lumea, s-au luat toate măsurile pentru aşezarea mobilierului în toate sălile de clasa să fie respectată distanţă de un metru între elevi. În condiţiile în care această soluţie nu va putea fi identificată, fiind mai mulţi elevi, cadrul didactic va încerca să aşeze mobilierul cu condiţia ca toţi elevii din învăţământul şcolar şi preşcolar să fie aduşi la şcoală.
Ca profesor, ca inspector şcolar, vreau să vă spun faptul că sistemul hibrid nu şi-a demonstrat o eficienţă pedagogică, unii acasă, unii în clasă, situaţia este greu de gestionat. Opţiunea ministerului este justificată pedagogic, a declarat prof.dr.Genonva Farcaș, inspector general ISJ Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments