Cum îți cumperi pantofii pentru activitate fizică

0
111

Vrei să trăiești sănătos și asta înseamnă să faci mișcare indiferent de anotimp sau de vremea de afară. Pentru că în timpul activității fizice, picioarele sunt cele mai solicitate, ai nevoie de încălțăminte confortabilă, care oferă piciorului susținere, nu provoacă dureri și, mai ales, previne eventualele accidentări. Poziția piciorului în timpul antrenamentelor sportive influențează alinierea fiecărui mușchi și articulație din corp, de aceea este important să ai încălțăminte care te ajută să faci exercițiile corect și fără să te rănești.

Pentru că fiecare tip de disciplină sportivă implică mișcări diferite, atunci când îți alegi pantofii pentru sport trebuie să fii atentă la designul și construcția acestora. Ai nevoie de pantofi cu talpă confortabilă și care oferă susținere în zona călcâiului, pentru ca gleznele să se simtă stabile. De asemenea, pantofii trebuie să se așeze perfect pe picior, să nu fie nici prea mici, nici prea mari, ca să nu creeze bătături sau fricțiune și bășici pe piele.

În primul rând, atunci când îți alegi pantofii de sport, uită-te atent la forma piciorului tău, apoi la cea a pantofului. Acestea trebuie să fie similare. De exemplu, dacă ai piciorul lat, nu opta niciodată pentru pantofi cu formă alungită pentru că te vor strânge inevitabil.

Poarta cu incredere adidasi pentru dama, aceștia sunt, de obicei flexibili și din materiale care se mulează ușor pe forma piciorului. Mergi să îi probezi, întotdeauna, în a doua parte a zilei, când piciorul este deja un pic umflat și poartă șosetele pe care le vei folosi la antrenament, ca să fii sigur că vei avea confortul suprem la mișcare.

 

Alege pantofii în funcție de tipul de sport pe care urmează să îl practici. De exemplu, alergarea  implică mișcări înainte, liniare, cu impact puternic asupra piciorului, deci vei avea nevoie de pantofi cu susținere bună și pernă de aer care amortizează șocul. Antrenamentele de circuit și dansul implică multe schimbări de direcție – înainte, înapoi, lateral sau în diagonală – de aceea, vei avea nevoie de pantofi cu o bună susținere a gleznei.

Iar pentru plimbările și drumețiile montane, care implică doar mișcare înainte, ai nevoie de confort. Dacă este iarnă, trebuie să te gândești și la confortul termic. Poți alege o pereche de bocanci sau ghete confortabile și călduroase de la Fashion Days.

Examinează cu atenție designul pantofilor. Sunt patru aspecte pe care trebuie să le iei în considerare. În primul rând, talpa trebuie să fie flexibilă și aderentă. Pentru exercițiile în sală, talpa trebuie să fie moale și flexibilă, pentru exercițiile pe asfalt, aceasta trebuie să aibă duritate medie, iar pentru drumeții trebuie să fie fură și aderentă. Apoi, examinează zona călcâiului. De obicei, atunci când probezi pantoful, călcâiul trebuie să stea un pic mai sus decât degetele. Al treilea aspect îl reprezintă partea frontală a pantofului, locul în care stau degetele. Aici pantoful trebuie să ofere suficient spațiu pentru degete. Și nu în ultimul rând, suportul gleznei. Pantoful trebuie să se muleze pe gleznă și să îi ofere susținere la orice tip de mișcare.

 

5 1 vote
Article Rating


Articolul precedentCultura “de cumătrie” a ieșit la cerșit. “Bombardierii” culturali de la Palatul Culturii și Muzeul Municipal își fac concurență la mocăngeală
Articolul următorVedetă de la PRO TV, dată brusc afară. Cine o va înlocui la emisiune: “Nu am primit explicaţii”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments