Cântece şi dansuri româneşti la cortul DUCEM BASARABIA ACASĂ din Iaşi

0
137

Filiala Iaşi a Platformei Civice Acţiunea 2012 va organiza la cortul ,,Aducem Basarabia acasă” un spectacol de muzică şi dansuri româneşti.

 

Grupul folcloric ,,Suflet de român” va oferi ieşenilor o reprezentaţie specială duminică, de la ora 16:00, în Podu Ros. Participanţii la eveniment vor încinge apoi o horă a Unirii, amintind de necesitatea reîntregirii naţionale. Totodată, cei care nu au reuşit să semneze pentru Basarabia o pot face la punctul de colectare care va găzdui spectacolul.

 

,,Materializarea ideii aparţine coordonatorului de voluntari din Iaşi, Victor Chirilă, spectacolul de la Călăraşi cu acelaşi specific ne-a inspirat şi sperăm ca prin intermediul acestui eveniment să popularizăm în sens mai larg campania de strangere de semnături pentru Basarabia, dar şi dezideratul Unirii. Ţinem să mulţumim asociaţiei ,,Moldavia” pentru sprijinul pe care ni-l acordă cu sonorizarea, pentru desfăşurarea spectacolului”, a declarat în acest context Cristi Sava, reprezentantul filialei Iaşi a Platformei Civice Acţiunea 2012.

 

În prezent, numărul semnăturilor strânse în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă” a ajuns la 83.810, iar judeţul Iaşi s-a evidenţiat în strângerea de semnături ca judeţ fruntaş în ţară.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments