Serviciu de „Duş social” pentru persoanele fără adăpost în Iași

0
163

Asociaţia Congregaţia Slujitorii Carităţii – Opera Don Guanella a lansat serviciul „Duş social” pentru persoanele fără adăpost din municipiul Iaşi. Scopul proiectului este creşterea calităţii vieţii şi încadrarea în societate ca membri activi, care se pot bucura în mod egal de drepturile şi responsabilităţile lor ca cetăţeni, pentru un număr de 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi. Proiectul este derulat de Asociaţia Congregaţia Slujitorii Carităţii – Opera Don Guanella cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanţat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021.

Activităţile proiectului au în vedere creşterea ratei de sprijinire a persoanelor fără adăpost, identificarea şi ajutorarea a 110 persoane fără adăpost din municipiul Iaşi. Astfel, dorim să venim în sprijinul acestora prin înfiinţarea serviciului „Duş social”. Este o iniţiativă nouă care presupune un vehicul care are o cabină pentru baie, o toaletă, un cabinet de asistenţă medicală, spaţiu de frizerie şi maşină de spălat cu uscător, astfel oamenii străzii se vor simţi respectaţi. Duşul mobil are în centru ideea de demnitate, grija faţă de corp şi haine, răspundem nevoii simple ca oamenii să îşi facă baie, să spele hainele, să îi tundem, a transmis Episcopia Romano-Catolică Iași.

Maşina va fi parcată în două locuri din Iaşi, primind deja aprobarea Primăriei Iaşi: aproape de Casa „Sfântul Iosif” (mai exact la adresa str. Plopii fără soţ, nr. 2g) şi în zona Piaţa Nicolina.
Proiectul „Duş social” se alătură unui alt proiect deja în derulare, „Cantina socială”, gestionat de Surorile Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe din Iaşi, care au acelaşi fondator, pr. Alois Guanella. Proiectul „Cantina socială” a început în urmă cu 10 ani, în cadrul Casei „Sfântul Iosif” (cunoscută mai mult pentru Căminul de Bătrâni pe care îl adăposteşte).

La cantina socială, 40 de persoane nevoiaşe primesc zilnic un prânz cald şi un pachet pentru cină. Acum vor avea şansa de a se îngriji de igiena personală.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments