Video&Foto Moment șocant la gala premiilor Cesar din Franța. O actriță s-a dezbrăcat și a rămas goală pe scenă

Gala premiilor Cesar din Franța, care a avut loc vineri seară la Paris, a fost marcată de un moment șocant. O actriță și-a dat jos hainele pe scenă, spre uimirea publicului, pentru a-și arăta nemulțumirea față de faptul că cinematografele din Franţa sunt închise de mai bine de trei luni.

0
258

Corinne Masiero, în vârstă de 57 de ani, avea scrise pe corp mesaje precum „Fără cultură, fără viitor” și „Dă-ne arta înapoi, Jean!”, un mesaj adresat premierului francez, Jean Castex.

Ea fusese invitată la ceremonia de vineri pentru a acorda premiul pentru cele mai bune costume. Corinne Masiero a urcat pe scenă îmbrăcată într-un costum de măgar pus peste o rochie ce părea pătată de sânge. Machiaj care imita sângele avea și pe brațe și pe față. Apoi, ea a început să se dezbrace pe scenă până când a rămas complet goală și și-a etalat mesajele de protest pe care le avea scrise pe corp. Iată imaginile:

La sfârșitul anului trecut, sute de artişti au protestat la Paris şi în alte oraşe din Hexagon față de închiderea locurilor dedicate culturii.

Gala Premiilor Cesar – echivalentul francez al Oscarurilor – a avut loc anul acesta fără spectatori. În sală s-au aflat doar 130 de persoane: nominalizaţii şi artiştii invitaţi să înmâneze statuetele câştigătorilor. Iată-le reacțiile când au văzut gestul colegei lor:

Filmul „Adieu les cons”, regizat de Albert Dupontel, a fost marele câştigător al galei de decernare a premiilor Cesar 2021. Această peliculă, o comedie cu accente de umor negru, s-a impus la şapte dintre categoriile la care fusese nominalizată. Prezenţa în cinematografe a acestei pelicule a fost întreruptă brusc de lockdown-ul decretat în Franţa în toamna anului trecut din cauza pandemiei de COVID-19, după ce filmul atinsese o audiență de 700.000 de spectatori în prima săptămână de proiecţii.

Ceremonia premiilor Cesar a avut-o ca prezentatoare principală pe populara actriţă de comedie Marina Fois, care a susţinut un discurs introductiv exploziv, ce a inclus conotaţii politice, omagii aduse experienţei colective furnizate de cinematografie şi critici la adresa deciziei guvernului francez de a menţine închise spaţiile culturale, inclusiv cinematografele, întrucât acestea sunt considerate „sectoare non-esenţiale”.

Guvernul francez nu a anunţat deocamdată o dată pentru redeschiderea spaţiilor culturale, scrie Agerpres.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂdigi24.ro
Articolul precedentUlciorul la ochi. Cauze, simptome, tratament
Articolul următorDeputatul Alexandru Muraru: „Negarea sau relativizarea Holocaustului este o acțiune incompatibilă cu poziția de demnitar al Executivului”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments