VIDEO Pericol pe pârtie. Un copil și tatăl său, fugăriți de urs la Predeal.

Un copil și tatăl său au fost fugăriți de un urs pe o pârtie de schi din stațiunea Predeal, în vreme ce mama privea îngrozită din telescaun.

0
75

Un copil și tatăl său fugăriți de urs la Predeal

Încă un urs și-a făcut apariția pe pârtia de schi din Predeal. Animalul a fost surprins în timp ce fugărea un bărbat și pe copilul acestuia pe pârtie. Totul s-a întâmplat sub ochii mamei care se afla în telescaun și privea îngrozită.

Incidentul s-a petrecut pe pârtia Subteleferic, care are un grad de dificultate destul de ridicat. Momentul a fost filmat de un turist care se afla tot în telescaun. Acesta a fost primul care a reacționat scoțând strigăte menite să-l sperie pe animal.

Zgomotele făcute de bărbat l-au speriat pe animal care a fugit în pădure și i-a lăsat în pace pe cei doi turiști, tată și fiu.

Ulterior, cel care a filmat a postat imaginile pe Facebook.

Un copil și tatăl său fugăriți de urs la Predeal

Într-un alt scaun, se afla mama copilului, care s-a speriat foarte tare atunci când a văzut că ursul se îndreaptă către copilul şi soţul său.

La scurtă vreme, în zonă și-a făcut apariția și un echipaj al jandarmeriei montane. Jandarmii au oprit accesul altor turiști în zonă, pe pârtia respectivă.

Nu este primul incident de acest fel care are loc pe o pârtie din Predeal. Săptămâna trecută s-a întâmplat un episod similar. Un urs și-a făcut apariția pe pârtia Cocoșul, iar un instructor de schi a reuşit să-l țină departe de turiști. A durat aproximativ 7 minute, până când ursul a părăsit pârtia, iar turiștii au scăpat de pericol.

Urs relocat în Bihor dă iama în gospodării

Un alt urs, care a fugărit un schior pe pârtia din Brașov, a fost relocat într-o comună din județul Bihor. Acum, animalul dă iama prin stupinele localnicilor, în căutare de miere și le distruge. Acest lucru provoacă nemulțumire în rândul localnicilor.

Primarul comunei Finiş, Ioan Florian Man, solicită ministrului Mediului, Tanczos Barna, să nu mai fie relocaţi urşii în zonă, El a afirmat că ursul care a fost adus în zonă ar fi distrus mai mulţi stupi.

„Domnul ministru să nu mai reloce urşi dintr-o parte în alta a ţării fără să întrebe primarul localităţii. Mută problema dintr-un loc în altul. Dacă acest urs a făcut probleme la Braşov, a fugit după turişti, după schiori, trebuie să fii nebun să muţi problema în alt judeţ. Să găsească o soluţie potrivită, să le facă un parc sau altceva”, a declarat Ioan Florian Man.

El a precizat că, deși paznicii de vânătoare îi duc hrană în pădure, ursul coboară în comună. Primarul spune că ursul este obișnuit să dea iama prin gospodării, printre oameni. Primarul a precizat că ursul ar fi distrus în jur de zece stupi, la două familii.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments