Sfaturi esențiale pentru alegerea mobilierului de bucătărie

0
89

Alegerea mobilierului pentru bucătărie nu este o sarcină ușoară, deoarece piesa de mobilier trebuie nu numai să se încadreze perfect în stilul general al bucătăriei, ci ar trebui să fie și funcțională.

 

De la dulapuri, mese și rafturi, până la un colțar de bucătărie, stilul și utilitatea bucătăriei dvs., depinde de alegerea pieselor perfecte.

 

Dacă toată această discuție vi se pare confuză, atunci nu vă faceți griji! Acest articol va sublinia ce ar trebui să luați în considerare atunci când alegeți mobilierul de bucătărie – și de ce.

Unde sa începeți:

Măsurați spațiul pe care urmează să îl decorați și gândiți-vă la aspectul potrivit pentru acesta. O bucătărie pătrată sau ușor dreptunghiulară cu un interior expansiv este ideală, dar cele mai multe case din zilele noastre nu își pot permite un astfel de lux.

 

Casele din oraș suferă de constrângeri uriașe de spațiu. În destul de multe apartamente construite recent, o bucătărie ocupă mai puțin de 5 metri pătrați. Mai mult, bucătăria dvs. ar putea fi foarte îngustă și alungită, neregulată sau așezată pe unul dintre pereți. Decizia privind designul vă va ajuta să alegeți mobilierul potrivit pentru acest spațiu.

Cerințe de depozitare

Apoi, va trebui să determinați cât spațiu de stocare ați avea nevoie în bucătăria dvs. Acest lucru ar trebui să fie întotdeauna puțin mai mare decât cerințele dvs. actuale. De-a lungul timpului, puteți achiziționa aparate noi abia lansate pe piață sau un set proaspăt de ustensile sau veselă fără a arunca neapărat din cele vechi. Deci, cerințele dvs. de stocare vor crește în timp.

 

Unii experți sugerează că, dacă aceasta este o casă nouă pe care o decorați, ar trebui să aveți de trei ori cantitatea de stocare a cerințelor dvs. actuale. Acest lucru ar putea fi prea mult pentru o bucătărie mică. Așadar, fiți rezonabili și lăsați spațiu de stocare liber, pentru nevoile dvs. viitoare. Dacă aceasta este o bucătărie existentă pe care o renovați, veți avea o idee corectă despre cât de mult spațiu de stocare veți avea nevoie.

A planifica sau nu o insulă de bucătărie

Planificați o insulă de bucătărie numai dacă aveți un spațiu de peste 8 metri pătrați. O insulă de bucătărie voluminoasă într-o bucătărie mai mică nu este o alegere bună. Acesta va face ca bucătăria să arate și să se simtă mai înghesuită.

Dar când vă puteți permite să instalați o insulă de bucătărie, maximizați beneficiile construind rafturi și sertare elaborate dedesubt. Acest lucru va compensa unele dintre cerințele dvs. de stocare.

Materiale pentru mobilier

După ce ați decis să cumpărați mobilier de bucătărie nou, trebuie să decideți asupra materialului din care doriți să fie realizat. În magazinele moderne de mobilă puteți găsi modele realizate din materiale obișnuite de zi cu zi, cum ar fi lemnul, PAL și MDF, precum și opțiuni care combină aceste materiale cu materiale mai puțin utilizate, cum ar fi metal, plastic și finisaje din piatră. Înainte de a vă stabili un anumit material, înțelegeți avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre opțiunile disponibile.

 

Lemnul natural este în continuare cel mai preferat material pentru dulapurile de bucătărie. Stejarul, nucul și mahonul pot fi utilizate pentru a construi mobilier elegant de bucătărie. Lemnul prelucrat, deși nu este la fel de durabil ca omologii lor naturali, este favorizat pentru accesibilitatea sa.

 

Scaunele de bar, mesele și scaunele pentru micul dejun din aluminiu turnat, fier forjat sau o combinație de metal și lemn arată elegant. De asemenea, mesele de sticlă arată elegant.

Strălucitor sau mat

Aceasta este mai mult o alegere personală. Dacă doriți să oferiți bucătăriei dvs. un aspect mai dramatic, atunci este mai bine să optați pentru mobilier cu un finisaj lucios sau metalizat. Totuși, nu uitați să îl echilibrați în mod corespunzător cu pereții și tavanele într-un finisaj mat.

 

Dacă nu sunteți atât de atras de acest aspect de dramă, puteți alege mobilier cu un finisaj mat. Fiți siguri că acest lucru nu va reduce niciodată coeficientul de stil al bucătăriei dvs. O altă opțiune ar putea fi selectarea unei suprafețe mate pentru dulapurile dvs., dar un finisaj lucios pentru scaune sau invers.

Ce culoare să alegeți?

De la puritatea albului la căldura lemnului, opțiunile de culori sunt nesfârșite. Albul este cea mai comună culoare pentru mobilierul de bucătărie, deoarece oferă un aspect expansiv, îngrijit și ordonat oricărei bucătării, aproape fără efort. Dar există și alte opțiuni pentru a vă răsfăța. Puteți folosi o combinație de mobilier metalic argintiu, albastru pal și verde lime pentru o bucătărie eclectică.

 

Ca și alte camere ale casei dvs. ce trebuie mobilate gen sufrageria, alegeți o schemă de culori și mobilier echilibrată, în funcție de stilul preferat. Dacă pereții bucătăriei sunt vopsiți în nuanțe luminoase sau decorați cu plăci colorate, folosiți tonuri subtile pentru mobilier. Dacă pereții și tavanul sunt mai subevaluate, selectați un ton care să înveselească spațiul.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDescindere a procurorilor DNA la Spitalul Socola. Se cercetează la firul ierbii, „arătura” de 100.000 euro pentru sistemul de apă potabilă
Articolul următorUAIC invită elevii de liceu să participe la cursuri deschise online
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments