Nu mai sunt locuri la ATI. Pacienții care au nevoie de oxigen sunt tratați în Unitățile de Primiri Urgențe

0
169
Doctors and nurses taking care of patients in ICU. Team of frontline coworkers are treating man and woman. They are at hospital during COVID-19.

Iașul are un număr mare de pacienți cu COVID-19 și dintre aceștia au nevoie de Terapie Intensivă. Este vorba de pacienți care ajung în Urgență și care necesită Terapie Intensivă, terapie non invazivă, de obicei, și tratament complet.

În fiecare dimineață se discută cu toate ATI sub coordonarea reprezentantului regional de ATI și a Direcției de Sănătate Publică. Au rămas pacienți care nu au loc în terapiile intensive din spitalele COVID și suport COVID din județul Iași. Sunt tratați în urgență în acest moment sunt trei pacienți pe ventilație non invazivă și doi pacienți cu necesar de oxigen în flux mare, a declarat prof.univ.dr.Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

Chiar dacă ar veni ca o gură de aer pentru întreg sistemul medical, Spitalul mobil de la Lețcani este încontinuare închis.

Spitalul mobil de la Lețcani va urma să fie deschis după evaluarea tehnică pentru instalația electrică va fi finalizată și va arăta că poate fi folosită. Sunt niște aspecte tehnice care trebuie îndeplinite, niște condiții legale de transport de transfer, care nu țin de DSP Iași ci ține de Fundația SMURD și ISU, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

La nivelul județului Iași există 154 de cazuri nou confirmate dintr-un total de 36650.

Situația este dificilă, incidența cazurilor a crescut foarte mult. Dimineață nu mai era niciun loc la ATI dar două locuri la Nefrologie care sunt speciale pentru pacienții cu dializă și cu boli cronice de rinichi. Nu stăm bine nici la paturile dotate cu oxigen. Mai aveam doar 12 locuri. Situația este dramatică. Dacă populația nu înțelege că respectarea regulilor este singura soluție pentru a preveni incidența bolii nu știm cum vom face față acestor probleme, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

Pentru a susține din punct de vedere tehnic secțiile în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 se încearcă transferul camionului ATI de la Botoșani.

Facem eforturi pentru trasferul camionului de ATI de la Botoșani către ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase pentru că numărul de pacienți care necesită terapie intensivă în Iași și cel de transfer din Regiunea de Nord Est este mare și constatăm că este în creștere în ultimele zile. Numărul formelor grave este mai mare, iar decompensarea în primul rând, respiratorie și cardiacă a altor organe al acestor pacienți este mai gravă și apare mai rapid. Avem pacienți de la 32 la 60 de ani, deci pacienți tineri care necesită ventilație non-invazivă, a declarat prof.univ.dr.Diana Cimpoeșu, medic șef UPU SMURD Iași.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentZborurile revin treptat pe Aeroportul Internațional Iași
Articolul următorUn bărbat a fost reținut de polițiști după ce ar fi furat din două locuințe 180.000 de lei
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments