România, pe ultimul loc la lectură. Un român citește o carte pe an, în timp ce un neamț de 16 ori mai mult

0
144

România, pe ultimul loc la lectură. România are o rată a analfabetismului funcțional la elevi de este 40% astfel, conform studiilor, un român citește, în medie, o carte pe an, în timp ce în Germania, un neamț citește de 16 ori mai mult. Românii par că nu sunt așa deranjați că ocupăm un loc fruntaș în topul european, iar dovada o face rata analfabetismului funcțional.

România, pe ultimul loc la lectură

Elevii merg la şcoală, dar nu sunt capabili să deducă idei principale dintr-un text la prima vedere. Rezultatele testelor din 2018 indică o rată a analfabetismului funcţional care ajunge la 41% la evaluarea de citire. Acest procent reprezintă elevii care nu pot identifica ideea principală dintr-un text de lungime medie, nu pot găsi informaţii pe baza unor criterii explicite şi nu pot reflecta asupra scopului unui text.

Mai puţin de jumătate dintre ei știu la finalul clasei a II-a, după 3 ani de şcoală, să scrie un text pornind de la câteva întrebări şi sub 60% redactează acel text scriind corect cuvintele, propoziţiile şi semnele de punctuaţie. Unii au uitat de când nu au mai citit, iar timpul acordat lecturii zilnice se termină cât ai zice „pește”.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂimpact.ro
Articolul precedentAdevărul despre averea lui Ludovic Orban. Denise Rifai a fost uimită să audă așa ceva
Articolul următorCine sunt falsii stomatologi care au traumatizat oameni. Femeia nu are drept de practica, iar sotul sau este absolvent de opt clase
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments