Pregătiri pentru Paște. Consilierii locali vor vota miercuri bugetul alocat pentru două evenimente în luna aprilie

0
123
vacanta de paste

În luna aprilie la Iași vor fi organizate două evenimente publice în spiritul sărbătorilor pascale, municipalitatea urmând a-și aduce sprijinul prin acoperirea cheltuielilor de logistică, valoarea acestora urmând a fi aprobată în ședința Consiliului Local de miercuri, 31 martie.

Primul eveniment, intitulat „Ouă încondeiate”, se va desfășura în perioada 17 – 18 aprilie pe esplanada Palatului Culturii, în organizarea Muzeului Etnografic al Moldovei. Manifestarea se află la cea de-a XX – a ediție, având ca scop prezentarea de aspecte reprezentative ale culturii populare românești, cu precădere tehnica încondeierii sau scrierii ouălor, tehnica pictării de icoane precum și realizarea diverselor obiecte de natură religioasă din lemn, os sau alte materiale, toate având darul de a pătrunde în atmosfera sacră a Paștelui, a transmis Primăria Iași.

Al doilea eveniment, numit „Sărbătoarea Florilor – Floral IS”, se va desfășura în perioada 22 – 25 aprilie în zona pietonală a bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, fiind organizat de Municipiul Iași.

Timp de patru zile, vor lucra împreună designeri, arhitecți, peisagiști, floriști, ecologiști, elevi, studenți, firme și comercianți al căror scop va fi de a evidenția frumusețea naturii, respectiv florilor în contextul urban. Proiectul mai cuprinde, pe lângă expozițiile florale, workshopuri pentru publicul larg și pentru floriștii profesioniști, precum și evenimente pentru copii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentApel umanitar pentru salvarea unei polițiste din Iași care suferă de cancer pulmonar
Articolul următorAutoritățile vor să demareze construcția parcurilor industriale în județ
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments