Ultima fărâmă din averea lui Dănuț Prisecariu, executată la preț de mizerie. Buncăr de 63 mp, executat cu 12.000 euro

0
1312

Executorii judecătorești îi vor vinde milionarului Dănuț Prisecariu, ultimele bunuri pe care fostul milionar le deține la Iași. Printre acestea se află și un subsol de 60 mp, în blocul construit de milionar pe strada Sărărie. Licitația pubică pentru valorificarea acestor bunuri, în vederea acoperirii creanțelor către Garanti Bank, va avea loc luna viitoare. Prețul de pornire pentru vânzarea subsolului de 63 mp este de 12,6 mii euro

Biroul executorului judecătoresc Florea Mihai îl execută silit pe omul de afaceri Dănuț Prisecariu, de ultimele bunuri pe care acesta le mai are la Iași. Pe data de 20 aprilie 2021, la sediul biroului executorului judecătoresc va fi organizată o licitație publică pentru vânzarea unui subsol în suprafață de 63,22 mp, situat în strada Sărărie nr. 187A, împreună cu dreptul de proprietate asupra terenului în suprafață de 23,90 mp, reprezentând cota indiviză din suprafața totală a terenului pe care se află blocul construit de Dănuț Prisecariu. Prețul de pornire la licitație pentru acest bun este de 12,6 mii euro, subsolul fiind evaluat la peste 25 mii euro.

Bătaie pe averea lui Prisecariu

Blocul în care se află acest subsol a fost construit de Dănuț Prisecariu în anul , acesta figurând ca activ al Moldova Turism, una dintre cele trei societăți care au intrat în vizorul executorilor. Prisecariu, care s-a stabilit de mai mulți ani în Canada, imediat după ce a vândut postul Tele M pe doi lei,  este executat silit, alături de soția sa, Mihaela Prisecariu, ultima in calitate de mandatar, pe motiv că figurează cu un credit neonorat la Garanti Bank, în valoare de 953.730 euro, sumă ce cuprinde și dobânzile și penalitățile aferente. În contul acestui debit, Prisecariu a mai fost executat anul acesta de alte trei bunuri, respectiv trei apartamente situate în același bloc în care se găsește și subsolul menționat mai sus.

Forțați să cumpere apartamente în blocul “regelui HoReCa”

În respectivul bloc locuiesc mare parte dintre directorii Moldova Turism, pe care Dănuț Prisecariu i-a obligat să cumpere apartamente la momentul dării în folosință a acestui bloc. Dănuț Prisecariu, unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri de după Revoluție, a fost unul dintre pionierii privatizărilor din domeniul HoReCa, pe zona Moldovei. Prin privatizarea Alimentara și Moldova Turism a reușit să își creeze un adevărat imperiu financiar, reușind să dețină Hotelurile Traian și Astoria, Hala Centrală sau Tamaz. Mișcarea care i-a adus pieirea a ținut de niște împrumuturi neinspirate, pe care nu a mai reușit să le ramburseze, dar și de intrarea în rândul mogulilor de presă, prin cumpărarea postului Tele M, televiziune pe care a folosit-o împotriva fostului primar Gheorghe Nichita și a altor oponenți. Din confruntările politice sau de afaceri, Dănuț Prisecariu a ieșit pe ușa din dos, imperiul financiar clădit pe împrejurări favorabile și speculații financiare, spulberându-se destul de repede.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments