Noutăți în diagnosticul și tratamentul bolii Parkinson

0
119

Ziua internațională a pacientului cu Parkinson este sărbătorită anual cu scopul creșterii nivelului de informare în ceea ce privește maladia Parkinson și al impactului acesteia asupra individului, familiei și societății. În Iași sunt peste 3.000 de persoane diagnosticate cu boala Parkinson. Accesul la informații în limba română este foarte dificil, comunitatea pentru acești bolnavi nu exista până acum, iar sălile de sport/recuperare pentru această maladie lipsesc cu desăvârșire.
“Când am văzut că ochiul nu-mi dă pace și se micșorează, capul mă tulbură prea tare s-a constatat că este un început de Parkinson. Și cum a început și cum evoluează, puțin dar evolua totuși. Cel puțin cu mâna și cu piciorul era vizibil când evolua. Nu puteam să mă mai sprijin în picior. Și este oarecum deranjant să vezi că te însoțește altul și că tu nu poți să mergi.”, a declarat Zenovia ANTON.
În perioada 9-11 aprilie 2021, va avea loc în mediul virtual Conferința Națională de Neuroștiințe Moderne “Terapia Durerii și Tulburări de Mișcare”.
“Din aceste motive sunteți invitații noștri în perioada 9 – 11 aprilie pentru evenimentul online dedicat pacienților cu boala Parkinson. Numai în orașul Iași sunt peste 3000 de pacienți suferind de această boală dizabilitantă. Povestea Spitalului de Neurochirurgie din Iași este despre oameni și viață.”, a declarat Șef Lucrări Dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență ”Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.
În cadrul acestui eveniment, va fi marcată și ziua de 11 Aprilie – Ziua Internațională a Pacientului cu Parkinson. Durerea cronică severă neuropată, privită în trecut ca un simptom, este o problemă majoră și reprezintă o prioritate a sistemului de sănătate la nivel mondial și în special european. Și în România se fac pași timizi dar siguri și pacienții beneficiază de tratamente inovatoare cu tehnici de neuromodulare. Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este principalul Centru din țară, unde pacienții primesc tratament performant începând din anul 2014.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments