Estetica urbană a Municipiului Iași va fi îmbunătățită. Vor fi implementate noi reguli de construire a cladirilor din oras

0
299

În cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a anunțat înființarea a două comisii care vizează acest sector. Este vorba despre Comisia de Estetică Urbană și de Comisia de Inovare Urbană. Edilul -șef al Municipiului Iași a afirmat că este nevoie de aceste structuri pentru ca dezvoltarea orașului să fie armonioasă și durabilă”.

Orașul nostru se dezvoltă rapid. Vrem să introducem, în mod echidistant și corect, disciplina pentru toți investitorii din Iași. Fiecare ansamblu nou construit trebuie să aibă parcări de biciclete, rampe pentru persoane cu dizabilități și prize pentru mașinile electrice. Mai trebuie luată o decizie în ceea ce privește respectarea și interpretarea unanimă a Legii 114/1996, cunoscută și ca Legea Locuinței.

Dorim ca dezvoltarea orașului să fie una armonioasă și durabilă, de aceea avem în vedere constituirea unor grupuri de specialiști care să supervizeze această transformare a Municipiului Iași. Prin urmare vom înființa o Comisie de Estetică Urbană, alcătuită din urbaniști, arhitecți, experți în design urban, atât din cadrul Primăriei, dar mai ales din afara ei. De exemplu, dacă se construiește un bloc cu balcoane deschise, de la început în contractul de vânzare – cumpărare trebuie să apară faptul că, dacă se va dori închiderea lor, balcoanele trebuie să fie în același fel peste tot, cu aceeași culoare, cu aceeași formă și, dacă este posibil, cu același tip de material. Nu mai vrem extravaganțe urbane. De asemenea, printr-o dezbatere publică, după trecerea pandemiei, vom institui o Zi a Cartierului. În timpul acestei zile, îi vom invita pe ieșenii dintr-o zonă anume atât să-și cunoască mai bine vecinii și comunitatea din care fac parte, dar mai ales să se implice în activități prin care cartierul lor să devină cât mai locuibil, cât mai prietenos. În acest fel vom crește nivelul de responsabilitate și de implicare a locuitorilor în viața comunității”, a declarat primarul Mihai Chirica.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIncediu cu o victima pe strada Decebal. O femeie de 60 de ani a murit
Articolul următorLiberalul Costică Șerban, domnitor de Iași, în anul de grație 2021. Cum a gafat Google în cazul unui bătăuș de copii din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments